Hvor godt du har det om vinteren avhenger av hvordan du tilbringer siste halvdel av høsten. 

I følge tradisjonell kinesisk medisin er lungene forbundet med høstens klima.Høstens forfriskende og fuktige luft stemmer overens med lungenes preferanse for et forfriskende og fuktig miljø.Som et resultat er lungeenergien på sitt sterkeste om høsten.Høsten er imidlertid også en årstid da visse sykdommer, som tørr hud, hoste, tørr hals og kløe, er mer vanlig.Det er viktig å ta vare på lungene denne sesongen.

Mellom begynnelsen av høsten og White Dew-solperioden er det en overflod av fuktighet i miljøet.Eksponering for kulde og fuktighet kan svekke milten.Når milten er svekket, kan den produsere slim og fuktighet, noe som fører til hoste om vinteren.Derfor, under høstens helsekonservering, er det viktig å ikke bare gi næring til lungene, men også beskytte milten og fjerne fuktighet.

Dr. Tu Siyi, en åndedretts- og kritisk omsorgslege ved Second People's Hospital tilknyttet Fujian University of Traditional Chinese Medicine, var gjest på "Shared Doctor"-programmet, og brakte helseundervisning med temaet "Nær lungene dine om høsten, bli mindre syk om vinteren».

vinter 1 

Å nære lungene direkte kan være utfordrende.Imidlertid kan vi indirekte oppnå dette ved å gi næring til milten og fjerne fuktighet.I følge tradisjonell kinesisk medisin foretrekker milten varme og misliker kulde.Derfor anbefales det å innta varm mat og unngå overspising av rå og kald mat, spesielt kalde drikker og meloner, som kan skade miltens yang.I tillegg kan et lett kosthold med mindre fet og fet mat, og mindre inntak av overdådige måltider, bidra til å opprettholde den normale fysiologiske funksjonen til milten i transport og transformasjon.

Hvordan gi næring til lungene om høsten?

I dagliglivet kan lungenæring også tilnærmes fra ulike aspekter som mat, klær, bolig og transport.

Hus - Næring av lungene med luft.

Klar og grumset luft utveksles i lungene, så kvaliteten på luften som pustes inn i lungene har en betydelig innvirkning på lungefunksjonen.For å opprettholde sunne lunger er det viktig å slutte å røyke, unngå å inhalere passiv røyking, unngå å oppholde seg på steder med dårlig luftkvalitet i lengre perioder og puste inn frisk luft.

Transport - Næring av lungene gjennom trening.

Høsten er en utmerket tid for utendørs trening.Pusteøvelser kan styrke lungefunksjonen, øke motstanden mot sykdom, dyrke temperamentet og forbedre humøret.

Det anbefales å delta i litt aerob trening, som er det foretrukne valget for å forbedre kardiopulmonal funksjon.Aktiviteter som rask gange, jogging og Tai Chi er foreslått.Det anbefales å trene minst 3 ganger i uken, med hver økt som varer 15-20 minutter.

Drikke - Næring av lungene med vann.

I høstens tørre vær er lungene mer utsatt for å miste fuktighet.Derfor er det nødvendig å drikke mer vann i løpet av denne sesongen for å sikre smøring av lungene og luftveiene, slik at lungene trygt kan passere gjennom høsten.

Dette "vannet" er ikke bare vanlig kokt vann, men inkluderer også nærende supper for lungene som pærevann og hvit soppsuppe.

Spise - Næring av lungene med mat.

I følge tradisjonell kinesisk medisin er tørrhet et yang-ondskap, som lett kan skade lungene og konsumere lunge-yin.Et fornuftig kosthold kan gi næring til lungene.Derfor bør krydret og stimulerende mat spises mindre da de kan skade lungene.Spis i stedet mer mat som gir yin næring og fukter lungene, som hvit sopp, høstpærer, liljer, revenøtter og honning, spesielt hvit mat som pærer, poria cocos og hvit sopp.Spiserkodonopsisogastragaluså gi næring til milten og magen kan også oppnå målet om å gi næring til lungene.

KodonopsisogOphiopogonSuppe

Ingredienser: 10 g avKodonopsis, 10 g honning-stektAstragalus, 10 g avOphiopogonog 10 g avSchisandra.

Passer for: Personer med hjertebank, kortpustethet, svette, munntørrhet og dårlig søvn.Denne suppen gir næring til qi, nærer yin og fremmer væskeproduksjon.

vinter 2

Ganodermagir næring til lungene og fyller opp qi av de fem indre organene

I følge "Compendium of Materia Medica, Ganodermagår inn i de fem meridianene (nyremeridian, levermeridian, hjertemeridian, miltmeridian og lungemeridian), som kan fylle opp qi av de fem indre organene i hele kroppen.

vinter 3

I boken "Lingzhi: From Mystery to Science" introduserte forfatteren Lin Zhibin enGanodermaLungenæringssuppe (20 g avGanoderma, 4g avSophora flavescens, og 3g lakris) for behandling av milde astmapasienter.Som et resultat ble hovedsymptomene til pasientene lindret betydelig etter behandling.

Ganodermahar en immunmodulerende effekt, kan forbedre andelen ubalanse av T-celle undergrupper under astma, og hemme frigjøring av allergiske mediatorer.Sophora flavescenshar betennelsesdempende og antiallergiske effekter og kan redusere luftveishyperresponsiviteten til astmapasienter.Lakris kan lindre hoste, drive ut slim og har anti-inflammatoriske effekter.Kombinasjonen av disse tre medisinene har en synergistisk effekt.

Informasjonen er fra sidene 44-47 i boken "Lingzhi: From Mystery to Science".

Ganoderma Lunge-Nærende suppe

Ingredienser: 20 g avGanoderma, 4g avSophoraflavescens, og 3g lakris.

Passer for: Pasienter med mild astma.

vinter 4


Innleggstid: sep-08-2023

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss
<