Ianuari 29, 2020 / Falema'i a tagata o le Itumalo o Hunan, ma isi.

Text/Wu Tingyao

Ganoderma

O se suʻesuʻega na lolomiina i le "Oxidative Medicine and Cellular Longevity" e le Hunan Provincial People's Hospital ma le Hunan Provincial Key Laboratory of Emergency and Critical Care Metabonomic na faailoa mai ai.Ganoderma lucidumtriterpenoids(GLTs)e mafai ona puipuia sela neura faiʻai ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o le mafaufau e mafua mai i le faʻamaʻi o le Alzheimer (AD) e ala i masini e pei o le anti-apoptosis, anti-oxidation, ma anti-neurofibrillary tangles.

Ganoderma lucidumtriterpenoids fa'atuai le fa'aitiitia o le mafaufaugasegase maFa'ama'i o le Alzheimer.

Tulaga tasi, rfafagaina tagata su'esu'eGanoderma lucidumtriterpenoids (GLTs) i isumu o le fa'ama'i o le Alzheimer (AD) na amata ona alia'e fa'ailoga. Ina ua uma60 aso, latoufa'ata'ita'iina tomai fa'apitoa o isumu ile Morris Water Maze (MWM).

Fa'aaoga lelei uiga o isumu e masani ona 'ino'ino i vai mai taimi umataumafai e saili se nofoaga e aloese ai mai le vai, na faia ai e le au suʻesuʻe le Morris Water Maze, o le faʻatulagaina lea o se nofoaga malolo i totonu o se vaitaele tele lapotopoto e fuafua ai le mamao e aau ai isumu ma le taimi latou te faʻaaluina i le sailia o le vai.malolotulaga e fai ma faasinoupu e faamasino ai le tomai faalemafaufauieso isumu.Afai e le mafai e isumu ona maua le tulaga malolo (i le lua minute), o le a fesoasoani le au suʻesuʻe e taʻitaʻiaeo isumu i le tulaga.

E ui o le amataga o le ulu atu i le vai e eseese i taimi uma, e mafai lava e isumu masani ona vave maua le tulaga malolo e ala i aafiaga i lea aso ma lea aso.O sea fa'ata'ita'iga na fa'atino fa'atasi i le aso mo le aofa'i o aso e iva.Ile fuaina o togi uma i le averesi, na maua ai e le au suʻesuʻe o AD mice (AD Group) e tatau ona faʻaalu faalua le umias pe aau i le tolu-kuata umi atu nai lo isumu masani (vaega pulea) e suʻe se tulaga malolo, lea e taʻu mai ai o le gaioiga o le mafaufau o le faiʻai o AD mice ua matua faʻaleagaina.

Ae ui i lea, o isumu AD na fafagaina i tui maualuga (1.4g/kg i le aso) o GLTs na toeitiiti lava tutusa le taimi ma le aau e suʻe ai.o letulaga malolo e pei o isumu masani ma le AD mice (Western medicine control group) fafaga i donepezil i aso uma (Ata 1 ~ 2).

Ganoderma 1

(O le itiiti ifo o le taimi e manaʻomia, o le sili atu lea o le mafaufau)

Ganoderma 2

(O le itiiti ifo o le mamao e manaʻomia, o le sili atu lea o le mafaufau)

O le aso na sosoo ai ina ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga i luga, na aveese e le au suʻesuʻe le tulaga malolo i totonu o le vaitaele ma tuʻu isumu i totonu o le vai mo le lua minute.

Ona o le iva aso talu ai o le poto masani, na manatua ai e isumu masani le nofoaga muamua o le tulaga ma faʻaalu le tele o le taimi e aau ai i le nofoaga muamua e suʻe ai le "tulaga ua mou atu" aʻo aau a le Alzheimer e aunoa ma se sini.

I le faʻatusatusaga, o isumu a Alzheimer puipuia e GLT e amio e pei o isumu masani pe i lalo o tui (0.35 g / kg i le aso) poʻo maualuga doses (1.4 g / kg i le aso) ma togi toetoe lava tutusa ma na MD na fafaga i vailaʻau i sisifo ( Ata 3 i le 4).

Ganoderma 3

(O le umi o le nofo ai, o le sili atu foi lea o le malosi o le mafaufau)

Ganoderma 4

(O le maualuga o le vaega, o le sili atu foi lea o le malosi o le mafaufau)

Ganoderma lucidumtriterpenoids fa'atumauina le fa'amaoni o sela neura.

O le faʻaitiitia o le aʻoaʻoina ma le mafaufau o le amataga lea o le paʻu o le gaioiga o le mafaufau (faʻalavelave) i tagata mamaʻi o loʻo maua i le faʻamaʻi o le Alzheimer, ma o sela neura e pulea lenei galuega o loʻo i totonu o le hippocampal gyrus.O le mea lea, ina ua maeʻa e le au suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga, na latou vavaeina le faiʻai o le isumu mo se suʻesuʻega atili.

O faʻaiʻuga na faʻaalia ai o sela neura i le hippocampal gyrus o isumu masani o loʻo faʻatulagaina lelei, toniga i le lapopoa, masani i foliga vaaia, ma o latou sela sela ma nuclei e manino le vaʻaia;o sela neura i le hippocampal gyrus o isumu AD o loʻo faʻamaopoopoina, eseese i lapopoa, faʻalavelave i foliga vaaia, faʻaititia tele i le numera, ma o lona fausaga e manino lava le faaleagaina.

Ae ui i lea, o lenei tulaga e leʻi aliali mai ile AD mice e faʻaaogaina Ganoderma lucidum triterpenoids.O sela o le neuronal i totonu o latou hippocampal gyrus o loʻo tumau pea le maualuga o le amiosaʻo, ma e leai se necrosis faʻaalia, e faʻaalia ai.Ganoderma lucidumtriterpenoids sa i ai se aafiaga puipuia i le hippocampal gyrus (Ata 5).

Ganoderma 5

Ganoderma lucidumtriterpenoids fa'aitiitia fa'alavelave neurofibrillary.

I le taimi lava e tasi, na maua ai foi e le au suʻesuʻe o le numera o neurofibrillary tangles i le cerebral cortex (teuga umi taimi manatua) ma hippocampal gyrus tissue i AD isumu puipuia e.Ganoderma lucidumtriterpenoids na matua maualalo ifo nai lo le imu AD e leʻi togafitia (Ata 6).

Ganoderma 6

Neurofibrillary tangles o se tasi lea o faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi o le Alzheimer.E le pei o le amyloid deposits e tupu i fafo atu o sela, neurofibrillary tangles e tupu i sela neura ona o le suiga o le "tau protein".

I lalo o tulaga masani, o le tau protein e fusifusia i le cytoskeleton (microtubules) e fesoasoani i le fausiaina ma le mautu o le cytoskeleton.Ae ui i lea, o le tau protein i le faiʻai o tagata mamaʻi e maua i le faʻamaʻi o le Alzheimer o le a suia ma e le mafai ona fusifusia i le cytoskeleton.O le iʻuga, o le tau protein o le a faʻapotopotoina i fuifui e fausia ai le mea e taʻua o "neurofibrillary tangles", lea e faʻaputu i totonu o sela ma faʻalavelave ai le gaioiga o sela.O le cytoskeleton e leai se polotini tao o le a faasolosolo malie ona faʻalavelave ma malepelepe, e oʻo atu ai i le oti sela.

Ole numera ole neurofibrillary tangles e atagia ai le tulaga o le faʻaleagaina ole faʻamaʻi o le Alzheimer.O le mea lea, Ganoderma lucidum triterpenoids e mafai ona taofia le fausiaina o neurofibrillary tangles, lea e tatau ona avea ma se tasi o auala taua moGanoderma lucidumtriterpenoids e fa'atuai ai le pa'u o le mafaufau ile fa'ama'i o le Alzheimer.

Ganoderma lucidumtriterpenoids faaitiitia apoptosis sela neura.

A le o leaβ-amyloid deposition poʻo neurofibrillary tangles o le a amataina le polokalame pule i le ola o le sela ma faʻalauteleina le apoptosis o neura sela.A'o tele sela neura e mate, e tele atu galuega e leiloa, ma le mafaufau delainae mafua mai ile fa'ama'i o le Alzheimer e sili atu ona ogaoga.

Mai le suʻesuʻega o le hippocampal gyrus tissue o vaega taʻitasi o isumu faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maua ai o le numera o le oti o sela neura i mice AD ​​e sili atu nai lo le fa taimi o isumu masani o le matua tutusa;e ui ina maualuga-doseGanodermalucidumtriterpenoide le mafai ona atoatoapfa'afo'i le apoptosis fa'aletonu o sela neura,latouhavena mafai ona fa'afa'afa le fa'aleagaina, ma o le a'afiaga o lo'o fa'atusalia i vaila'au i sisifo (Ata 7).

Ganoderma 7

Na suʻesuʻe atili e le au suʻesuʻe ma maua i le AD mice tausia eGanoderma lucidumtriterpenoids, o sela neura o le faiʻai o loʻo i ai se malosi faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻafefe ai le faʻaleagaina o le oxidative e mafua mai i le β-amyloid protein ma le masini apoptosis cell e le faigofie ona faʻagaoioia.I se isi faaupuga, Ganoderma lucidum triterpenes faʻamalosia le faʻalavelave faʻalavelave o sela neura o le faiʻai, ma mafai ai ona latou ola ma faʻagaioi i se siosiomaga ogaoga.

Ganoderma lucidumpolysaccharides e aoga foi.

O faʻaiʻuga o suʻesuʻega o loʻo i luga e faʻaalia aiGanoderma lucidumtriterpenoids, pe a uma ona ulufale i totonu o le gastrointestinal tract e ala i le esophagus, e mafai ona faʻagesegese le alualu i luma o le faʻamaʻi o le Alzheimer e ala i le anti-oxidation, anti-apoptosis, ma anti-neurofibrillary tangles.

O le mea moni, o le aafiaga oGanoderma lucidumpolysaccharides e leaivaivainai lo le Ganoderma lucidum triterpenoids.I le 2017, o se suʻesuʻega faʻasalalau faʻatasi i le "Stem Cell Reports" e le Tongji University ma le Chinese Academy of Sciences na faʻamaonia ai o le tausiga umi maGanoderma lucidumvai su'ega po'oGanoderma lucidumpolysaccharides e mafai ona faʻaitiitia ai le teuina o β-amyloid i le faiʻai o isumu AD, fesoasoani i le faʻateleina o sela o le neura muamua i le hippocampal gyrus ma faʻagesegese ai le faʻaitiitia o le aʻoaʻoina ma le manatua.(Mo fa'amatalaga, va'ai:Ganoderma lucidum polysaccharidesfa'aitiitia le pa'u o le mafaufau e mafua mai i le fa'ama'i o le Alzheimer)

Ganoderma lucidumtriterpenoids maGanoderma lucidumpolysaccharides e foliga mai e eseese aʻafiaga i le puipuia o le faiʻai i le faʻamaʻi o le Alzheimer.E mafaio le tu'ufa'atasiga o a'afiaga e lua e fa'agesegese ai le alualu i luma o le fa'ama'i o le Alzheimer?

O le taimi lava e tupu ai le faʻamaʻi o le Alzheimer, e faigata ona toe faʻafoʻi.Ae peitai, afaiwee mafai ona faatumauina le tele o tomai faʻapitoa, e aofia ai le aʻoaʻoina ma le manatua, itatoule ola faatapulaa,wee mafai ona maua se avanoa e manuia ai i le maʻi o le Alzheimer.

Ganoderma 8

Punavai

1. Yu N, et al.Ganoderma lucidumTriterpenoids (GLTs) Faʻaititia le Neuronal Apoptosis e ala i le faʻasaina o le ROCK Signal Pathway ile APP/PS1 Transgenic Alzheimer's Disease Mice.Oxid Med Cell Longev.2020;2020: 9894037.

2. Huang S, et al.Polysaccharides maiGanoderma lucidumFa'alauiloa Galuega Fa'atino ma le Fa'atupuina o Neural Progenitor i le Fa'ata'ita'iga o le isumu o le fa'ama'i o le Alzheimer.Lipoti Cell Cell.2017 Ian 10;8(1):84-94.doi: 10.1016/j.stemcr.2016.12.007.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao

Na lipotia muamua e Wu TingyaoGanoderma lucidumfaamatalaga talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).

★ O lenei tusiga o loʻo lolomiina i lalo o le faʻatagaina faapitoa a le tusitala ★ O galuega o loʻo i luga e le mafai ona toe gaosia, faʻapipiʻi pe faʻaaogaina i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala ★ Solitulafono o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le a tuliloaina e le tusitala ona tiute faaletulafono e fesoʻotaʻi ai ★ Le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Au-04-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<