Talu ai nei, o le mea na tupu i le lafoaia o otaota faaniukilia a Iapani i totonu o le sami ua matuaʻi mataʻutia.O le vevela i luga o mataupu e fesoʻotaʻi ma faʻaola faaniukilia ma puipuiga faʻavevela o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia.A Ph.D.i le Biology mai le Chinese Academy of Sciences na taʻua ai o le faʻamalama faaniukilia o se ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e matua afaina ai le atinaʻeina o tagata taʻitoʻatasi.

aso1

Punavai: CCTV.com 

I le olaga i aso uma, e faaopoopo atu i le ionizing radiation, o loo i ai foi ubiquitous non-ionizing radiation.O a ni eseesega i le va o nei ituaiga o fa'avevela?Ma e mafai faapefea ona tatou faaitiitia le faaleagaina e mafua mai le radiation?Sei o tatou su'esu'e faatasi i lenei mea.

O Dr. Yu Shun, o se tagata suʻesuʻe leitio i le Falemaʻi Faʻalapotopotoga o Fujian, na faʻamatalaina i se tasi taimi i totonu o le potu faʻasalalau tuusao a "Fomaʻi Faʻasoa" e masani ona tatou vaevaeina le radiation i le "ionizing radiation" ma le "non-ionizing radiation."

  

Fa'avevela fa'aioni

Fa'avevela e le fa'aionisa

Vaega Malosi maualugaE mafai ona ionize meaE mafai ona afaina ai sela ma e oo lava i DNA

Mata'utia

Fa'aalia i le itiiti o le malosi i le olaga i aso taitasiLeai se malosi e fa'a'ona ai meaE faigata ona fa'atupu fa'aleagaina sa'o i tagata

E fai si saogalemu

Talosaga Taamilomilo suauu faaniukiliaSuesuega i nuclides leitioX-ray su'esu'e

Tumor radiotherapy

Kuka fa'atosinaOgamu microwaveWIFI

Telefoni feavea'i

Mata komepiuta

Fa'alagolago i le alaleo ma le malosi, ae maise lava le umi o le taimi e fa'aalia ai, e mafai ona fa'atupuina ai le fa'aleagaga eseese o le fa'aleagaina o le tino o le tagata.O tulaga ogaoga e le gata e afaina ai le tino o le tino, toto, ma isi faiga, ae e afaina ai foi le tino.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le radiation?O vaega nei e 6 e masani ona le amanaiaina.

1. Taofi ese pe a e vaʻai i lenei faʻailoga lapatai.

A e mauaina se fa'ailoga 'trefoil' e pei ona fa'aalia i le ata lata ane, fa'amolemole taofi lou mamao. 

aso2

O mea faigaluega tetele e pei o radar, olo TV, olo fa'ailo feso'ota'iga, ma fale eletise maualuga e fa'atupuina ai galu fa'aeletise malolosi pe a fa'agaoioia.E fautuaina le nofo mamao mai ia i latou pe a mafai.

2. Faatali mo sina taimi pe a uma ona feso'ota'i le telefoni a'o le'i fa'alatalata i lou taliga.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le radiation o loʻo i lona maualuga pe a naʻo le fesoʻotaʻi o le telefoni, ma faʻaitiitia vave pe a uma ona fesoʻotaʻi le telefoni.O le mea lea, pe a uma ona vili ma faʻafesoʻotaʻi se telefoni, e mafai ona e faʻatali mo sina taimi aʻo leʻi faʻalatalata le telefoni feaveaʻi i lou taliga.

3. Aua ne'i fa'apipi'i tele mea faigaluega a le fale.

I totonu o potumoe o nisi tagata, televise, komepiuta, faʻamafanafanaga taʻaloga, ea malulu, faʻamamaina o le ea, ma isi mea faigaluega e nofoia le tele o avanoa.O mea faigaluega nei e fa'atupuina se aofa'i o fa'avevela pe a fa'aogaina.O le nofo i se si'osi'omaga mo se taimi umi e ono lamatia ai le soifua maloloina.

4. O se taumafataga maloloina e mautinoa ai le lava o meaʻai.

Afai e leai ni ga'o taua ma vaitamini eseese i le tino o le tagata, e ono o'o atu ai i le fa'aitiitia o le fa'apalepale o le tino i fa'avevela.Vitamini A, C, ma E fausia se tuufaatasiga sili ona lelei antioxidant.E fautuaina le taumafaina atili o fualaau faisua faasatauro e pei ole rapeseed, sinapi, kapisi, ma radish.

5. Aua le faʻaloaloa lou lima i totonu o le pupuni taʻitaʻi i taimi o siaki saogalemu.

Pe a faia ni siaki saogalemu mo auala o felauaiga e pei o subway ma nofoaafi, aua le faʻaloaloa lou lima i totonu o le pupuni taʻitaʻi.Faatali se'i se'e ese lau ato ae le'i toe aumai.

6. Fa'aeteete pe a filifilia mea ma'a mo teuteuga o fale, ma fa'amautinoa le fa'alelei lelei pe a uma le fa'afouga.

O nisi ma'a fa'alenatura o lo'o i ai le radioactive nuclide radium, lea e mafai ona fa'asa'olotoina le radon kasa.E mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata i se taimi umi, o lea e fautuaina ai le aloese mai le faʻaaogaina tele o ia mea.

Ganodermae iai a'afiaga fa'avevela.

I aso nei, o le anti-radiation aafiaga oGanodermao lo'o fa'aaogaina lautele i fa'ata'ita'iga fa'afoma'i, e fa'atatau i le fa'aitiitia o le fa'aleagaina e mafua mai i le fa'avevelaina o fa'ama'i mo tuma.

aso3

I le amataga o le taufaaiuiuga o le 1970s, na matauina ai e Polofesa Lin Zhibin ma lana 'au mai le Nofoaga Autu Faasaienisi Soifua Maloloina a le Iunivesite o Peking le ola o isumu ina ua uma ona faʻafefe i le 60Coγ.Sa latou iloaina lena meaGanodermae iai a'afiaga fa'avevela.

Mulimuli ane, na latou faia nisi suʻesuʻega e uiga i aʻafiaga o le faʻavevelaina oGanoderma ma maua ai i'uga fa'amalieina.

O se suʻesuʻega na lomia i le “China Journal of Chinese Materia Medica” i le 1997, ua faaulutalaina “The Effect ofGanodermaLucidumSpore Powder i luga o le Immune Function of Mice ma lona Anti-60Co Radiation Effect", na faʻaalia ai o le paʻu o le spore e matua faʻaleleia ai le puipuiga o isumu.E le gata i lea, o loʻo i ai le aʻafiaga o le taofiofia o le faʻaitiitia o sela paʻepaʻe ma faʻaleleia le fua o le ola i isumu o loʻo faʻaalia i se fua ole 60Co 870γ radiation.

I le 2007, o se suʻesuʻega na lolomiina i le "Central South Pharmacy" ua faaulutalaina "Study on the Radioprotective Effect of Compound.GanodermaPautai isumu" na faʻaalia ai o le tuʻufaʻatasiga o "Ganodermaextract + sporoderm-broken spore powder' e mafai ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o sela o gaʻo ponaivi, leukopenia ma le maualalo o le puipuiga e mafua mai i togafitiga faʻamalosi.

I le 2014, o se suʻesuʻega na lolomiina i le Journal of Medical Postgraduates ua faaulutalaina "Aafiaga Puipuia oGanodermaLucidum Polysaccharideson Radiation-Damaged Mice” na faamaonia ai lena meaGanodermalucidumpolysaccharides e malosi lona aafiaga anti-radiation ma e mafai ona faʻaleleia atili le fua o le ola o isumu e faʻaalia i tui mataʻutia o le 60 Coγ radiation.

I le 2014, na tuʻuina atu ai e le Qianfoshan Campus Hospital o le Iunivesite o Shandong se suʻesuʻega ua faaulutalaina "Aafiaga Puipuia oGanodermaLucidumSpore Oil on Radiation-Damaged Aging Mice', lea na fa'ata'ita'i fa'amaonia aiGanodermalucidum suauu sporeei ai sona aafiaga fa'afeagai i le fa'aleagaina o le fa'avevela i isumu matutua.

O nei suʻesuʻega uma e faʻaalia ai lena meaGanodermalucidum ei ai sona aafiaga radioprotection.

aso uma4

O le si'osi'omaga fa'ateteleina i fafo e fa'atupula'ia atili ai lu'itau i lo tatou soifua maloloina.I o tatou olaga i aso uma, i le mea e le mafai ona tatou aloese mai le faʻavevelaina, e sili atu ona tatou faʻaaogaina Ganoderma e saili ai manuia ma aloese mai faʻalavelave.

Fa'asinomaga:

[1] Taimi Soifua Maloloina.'Aua ne'i fa'aaoga sese nei 'oloa e puipuia ai le radiation!Manatua fautuaga nei e 6 e aloese ai mai faʻavevela i le olaga i aso faisoo!2023.8.29

[2] Yu Suqing et al.O le aafiaga oGanoderma lucidumle paʻu o le spore i luga o le gaioiga puipuia o isumu ma lona anti-60Co aafiaga faʻavevela.Saina Journal of Chinese Materia Medica.1997.22 (10);625

[3] Xiao Zhiyong, Li Ye et al.Su'esu'e i le a'afiaga o le radioprotection o le fa'afefiloiGanodermapauta i isumu.Faletalavai Central South.2007.5(1).26

[4] Jiang Hongmei et al.Aafiaga puipuia oGanoderma lucidumsuauu spore i isumu matutua ua faaleagaina e le radiation.Qianfoshan Campus Hospital, Iunivesite o Shandong

[5] Ding Yan et al.Aafiaga puipuia oGanoderma lucidumpolysaccharides i isumu ua faaleagaina e le radiation.Journal of Medical Postgraduates.2014.27(11).1152


Taimi meli: Sep-12-2023

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<