Ianuari 10, 2017 /Tongji Iunivesite, Shanghai Inisetiute o Materia Medica, Saina Academy o Saienisi, ma isi / Stem Cell Lipoti

Text/Wu Tingyao

dhf (1)

“Faagalo po o ai oe ma o ai aʻu” e mafai ona faapea o le faailoga sili ona masani o le faamaʻi o le Alzheimer.O le mafuaʻaga o le faʻagaloina, poʻo le le mafai ona manatua mea na tutupu talu ai nei, ona o sela neura o loʻo pulea le gaioiga o le mafaufau e mate sinasina a o faagasolo tausaga, lea e mafua ai le tagata matua.mafaufau tulagafa'aauau pea ona fa'aleagaina.

I le feagai ai ma lenei faʻamaʻi faʻateleina o le Alzheimer, o loʻo galulue malosi saienitisi e suʻesuʻe togafitiga talafeagai.O nisi tagata e taulaʻi atu i le tagata solitulafono e mafua ai le oti nerve cell, taumafai e faʻaitiitia le gaosiga o le beta-amyloid protein;o isi ua tuuto atu i le faalauiloaina o le toe faafoʻisia o sela o neura, ma le faamoemoe e suitulaga mo le avanoa o le faaleagaina o neura, atonu o le manatu lea o le "faia pe afai e misi."

I totonu o le faiʻai mamamei matutua, e lua lava vaega o loʻo faʻaauau pea ona gaosia ni sela neura fou, o le tasi o loʻo i totonu o le hippocampal gyrus.O nei sela e fa'atupuina e le tagata lava ia e ta'ua o "neural progenitor cells".O sela faatoa fananau mai ia i latou o le a faaopoopo i uluai neural circuits e fesoasoani e aoao ai tomai fou ma fausia ni manatuaga fou.

Ae ui i lea, e mafai ona matauina i tagata poʻo isumu e mafai e le faʻamaʻi o le Alzheimer ona faʻalavelaveina le faʻateleina o sela o le neural precursor.I aso nei, o le tele ma le tele o faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ai o le faʻalauiloaina o le faʻateleina o sela o le neural precursor e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le mafaufau e mafua mai i le faʻamaʻi o le Alzheimer ma e ono avea ma se fuafuaga talafeagai mo togafitiga o le faʻamaʻi o le Alzheimer.

Ia Ianuari 2017, o se suʻesuʻega faʻasalalau faʻatasi i le "Stem Cell Reports" e le Tongji University, Shanghai Institutes for Biological Sciences, Chinese Academy of Sciences, ma isi, na faʻamaonia ai polysaccharides poʻo vai suʻega mai.Ganoderma lucidum (Reishi mushroom, Lingzhi) e mafai ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le mafaufau e mafua mai i le faʻamaʻi o le Alzheimer, faʻaitiitia le tuʻuina o le amyloid-β (Aβ) i le faiʻai, ma faʻaleleia le toe faʻafouina o sela o le neural precursor i le hippocampal gyrus.O le gaioiga mulimuli o le gaioiga e foliga mai e fesoʻotaʻi ma le faʻagaoioia o se tali e taʻua o le FGFR1 i luga o neural precursor cell ona o le tulafono faatonutonuGanoderma lucidum.

Isu a Alzheimer e 'aiGanoderma lucidumia sili atu le manatua.

O suʻesuʻega a manu i lenei suʻesuʻega na faʻaogaina ai le 5 i le 6-masina le matua APP / PS1 transgenic mice-o lona uiga, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o genes e faʻafeiloaʻi ai le mutant genes APP ma le PS1 (lea e mafai ona faʻaosoina ai le faʻamaʻi muamua o le Alzheimer) i totonu. o isumu fa'ato'a fanau mai mo le fa'aalia lelei o kenera.O lenei mea o le a amata ai ona gaosia e le faiʻai o isumu le amyloid-β (Aβ) mai le laʻititi (pe a uma le 2 masina), ma pe a oʻo i le 5-6 masina le matutua, o le a faasolosolo malie ona latou faʻalavelave i le faʻaogaina o le vateatea ma le manatua. .

I se isi faaupuga, o isumu na faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga ua uma ona i ai faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi o le Alzheimer.Na fafagaina e le au suʻesuʻe ia isumu Alzheimer i le GLP (polysaccharides mama e vavae ese maiGanoderma lucidumspore pauta ma le mamafa mole o le 15 kD) i le fua o aso taitasi o le 30 mg/kg (o lona uiga, 30 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso) mo le 90 aso sosoo.

Ma, na faʻaalu e le au suʻesuʻe le isi 12 aso e suʻe ai le mafaufau o isumu i le Morris water maze (MWM) ma faʻatusatusa i latou i isumu e maua i le faʻamaʻi o le Alzheimer e leʻi mauaina ni togafitiga faʻafomaʻi ma i latou o isumu masani.

O isumu e iai le fa'afefe masani i le vai.A tuu i totonu o le vai, o le a latou taumafai e suʻe se nofoaga matutu e malolo ai.O le "Morris Water Maze Test" e fa'aogaina ai lo latou natura e fa'atutu ai se tulaga malolo i se nofoaga tumau i totonu o se vaita'ele tele.Talu ai o le faʻavae o loʻo natia i lalo o le vai, e naʻo le aʻoaʻoina ma le manatua e maua e isumu.O le iʻuga, e mafai e le au suʻesuʻe ona faʻamasinoina pe ua faʻapupulaina isumu pe sili atu le poto i le taimi na maua ai e isumu le tulaga, le mamao na latou aau ai ma le ala na latou uia.

Na maua e leai se eseesega tele i le saoasaoa o le aau o isumu i vaega taitasi.Ae pe a faatusatusa i isumu masani, o isumu a Alzheimer e leʻi mauaina ni togafitiga e tatau ona faʻaalu le tele o le taimi ma aau mamao atu e suʻe le faʻavae i luga o se auala faʻaletonu e pei o se laki, e faʻaalia ai o latou faʻafanua faʻafanua ua matua faʻaleagaina.

I se eseesega, o isumu a Alzheimer e fafagaina iReishi mushroompolysaccharides poʻoGanoderma lucidumsu'esu'e vai na maua vave le tulaga, ma a'o le'i maua le fa'avae, sa tele lava ina feoa'i i le eria (quadrant) lea sa tu ai le fa'avae, e peiseai na latou iloa le nofoaga lata ane o le fa'avae, e fa'ailoa mai ai o le fa'aleagaina o lo latou fai'ai e itiiti le ogaoga.【Ata 1, Ata 2】

E le gata i lea, na matauina foi e le au suʻesuʻe i se isi faʻataʻitaʻiga mo lago fualaau aina e maua ai le tele o le amyloid-β (Aβ) i totonu o latou faiʻai (faʻapea foʻi ma auala e faʻafeiloaʻi ai gafa e faʻavae ai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga),Ganoderma lucidume le gata ina mafai ona fa'aleleia le fa'aogaina o le va'aiga ma le manatua o lago fuala'au 'aina ae fa'alautele ai fo'i le ola o lago fua.

Na faʻaaogaina foi e le au suʻesuʻeGanoderma lucidumsu'ega vai (300mg/kg i le aso) i su'esu'ega manu o lo'o ta'ua i luga ma maua ai e mafai fo'i ona fa'aitiitia ai le fa'aletonu o le mafaufau fa'avanoa e mafua mai i le fa'ama'i o le Alzheimer e pei ona ta'ua i luga.Ganoderma lucidumpolysaccharides (GLP).

dhf (2)

Fa'aaoga le "Morris Water Maze Test" e iloilo ai le malosi o le mafaufau o isumu

[Ata 1] Auala aau o isumu i vaega taitasi.O le lanumoana o le vaita'ele, o le paepae o le tulaga fa'avae, ma le mumu o le ala aau.

[Ata 2] O le averesi o le taimi e manaʻomia mo vaega taʻitasi o isumu e suʻe ai se nofoaga malolo i le aso 7 o le suʻega o le paso vai a Morris.

(Source/Stem Cell Reports. 2017 Jan 10;8(1):84-94.)

Lingzhifa'aolaina le fa'atuputeleina o sela o le neural precursor i le hippocampal gyrus.

Ina ua maeʻa le suʻega o le paso vai e 12 aso, sa suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe le faiʻai o isumu ma maua aiGanoderma lucidumpolysaccharides maGanoderma lucidumvai su'ega e fa'aleleia uma ai le toe fa'afouina o sela neura i le hippocampal gyrus ma fa'aitiitia ai le fa'aputuga o le amyloid-β.

Na fa'amaonia atili o sela neura fou faatoa fananau mai i le hippocampus gyrus o le tele lava o sela neural precursor.MaGanoderma lucidume aoga mo isumu fa'ama'i o le Alzheimer.Fafagaina masani isumu talavou matutua maGanoderma lucidumpolysaccharides (GLP) i aso taʻitasi o le 30 mg/kg mo le 14 aso e mafai foʻi ona faʻateleina le faʻateleina o sela o le neural precursor i le hippocampal gyrus.

O suʻesuʻega in vitro ua faʻamaonia ai foi mo le neural precursor cell ua vavae ese mai le hippocampal gyrus o isumu matutua masani poʻo le Alzheimer's mice poʻo le neural precursor cell e maua mai sela o tagata,Ganoderma lucidumpolysaccharides e mafai ona faʻaleleia lelei nei sela muamua e faʻateleina, ma o sela fou na faʻatupuina o loʻo tumau pea uiga muamua o neural precursor cell, o lona uiga, e mafai ona latou faia le faʻateleina ma le faʻafouina o le tagata lava ia.

O isi suʻesuʻega na faʻaalia aiGanoderma lucidumpolysaccharides (GLP) e mafai ona faʻateleina le neurogenesis ona e mafai ona faʻamalosia se tali e taʻua o le "FGFR1" (e le o le EGFR receptor) i luga o neural precursor cell, ma sili atu ona aʻafia i le faʻaosofia o le "nerve growth factor bFGF", lea e auina atu nisi faʻamatalaga o le "selau. faʻateleina” i sela o le neural precursor, ona fananau mai ai lea o ni sela fou fou.

Talu ai ona o sela neura fou faatoa fananau mai e mafai ona faʻapipiʻi atili i le neural circuits o loʻo i ai nei e galue pe a maeʻa ona latou faimalaga atu i le faiʻai e manaʻomia, e tatau ona faʻaitiitia ai le tele o faʻafitauli o le mafaufau e mafua mai le oti o le nerve cell i le faʻamaʻi o le Alzheimer.

O le matafaioi e tele itu aGanoderma lucidumfa'agesegese le saoasaoa o le fa'agaloina.

O fa'ai'uga o su'esu'ega o lo'o ta'ua i luga e mafai ai ona tatou va'ai i le a'afiaga o le puipuigaGanoderma lucidumi luga o sela neura.I le faaopoopo atu i lona anti-inflammatory, anti-oxidant, anti-apoptotic, anti-β-amyloid deposition ma isi aafiaga na iloa i aso ua mavae,Ganodermalucidume mafai foi ona faʻaleleia le neurogenesis.Mo isumu a le Alzheimer e tutusa o latou faaletonu o le kenera ma e tutusa lava auga, o le mafuaaga lea o le ogaoga o le faailoga o le maʻi e matua ese ai i le va o i latou e 'ai.Ganoderma lucidumma i latou e le aaiGanoderma lucidum.

Ganoderma lucidumatonu e le mafai ona toe fa'afo'i atoatoa le galuega manatua i gasegase o le Alzheimer, ae o ana faiga eseese e mafai ona fa'agesegese ai le fa'aleagaina o le ma'i o le Alzheimer.O le umi lava e manatua ai e le tagata maʻi ia lava ma isi i lona olaga atoa, o le faʻamaʻi o le Alzheimer atonu e le mataʻutia tele.

[Puna] Huang S, et al.Polysaccharides mai le Ganoderma lucidum Fa'aolaina le Gaoioiga o le Cognitive ma le fa'atuputeleina ole Neural Progenitor ile Fa'ata'ita'iga Isu ole Fa'ama'i o le Alzheimer.Lipoti Cell Cell.2017 Ian 10;8(1):84-94.doi: 10.1016/j.stemcr.2016.12.007.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao

Na lipotia e Wu Tingyao i luga o faʻamatalaga muamua Ganoderma talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).

★ O lenei tusiga ua lomia i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala.★ O galuega o loʻo taʻua i luga e le mafai ona toe faia, faʻapipiʻi pe faʻaaoga i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala.★ Mo soliga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le tusitala o le a tulituliloaina tiute faaletulafono talafeagai.★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Tes-30-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<