HEPG5

Me 2015/ Jinan University, etc./ International Journal of Oncology

Compilation / Wu Tingyao

O le tete'e atu o sela o le kanesa i le tele o vaila'au chemotherapeutic e faigata ai togafitiga o le kanesa.O se tasi o mafuaʻaga autu e mafua ai ona atiaʻe e sela o le kanesa le tele o vailaʻau e tetee atu ai, o le polotini ABCB1 (ATP-binding cassette sub-family B member 1) i luga o le cell cell o le a tuliesea ai vailaʻau mai le sela, ma mafua ai le le lava o fualaau faasaina i totonu o sela e fasioti ai. sela o le kanesa.

E tusa ai ma suʻesuʻega na lomia e le Iunivesite o Jinan ma isi, o se tasi triterpenoid "ganoderenic acid B" vavae ese mai.Ganoderma lucidume mafai ona faʻatonutonu le kenera o fualaau faʻasaina polotini ABCB1, faʻaititia lona tulaga faʻaalia, ma i le taimi lava e tasi e taofia ai le gaioiga a ABCB1 ATPase, puipuia ABCB1 mai le faʻatinoina o lana galuega o le "tuueseina o chemotherapeutics mai le sela."

E ala i le totoina o le ganoderenic acid B ma le laina sela o le kanesa ate e tetee atu i fualaau faasaina HepG2/ADM faatasi, o le chemotherapeutic drug (rhodamine-123) lea na muai poloka e mafai ona ulu atu i sela o le kanesa ma faaputuputu se aofaiga tele iina.Ganoderenic acid B e mafai moni lava ona fesoasoani e faʻateleina le aʻafiaga o le doxorubicin, vincristine ma le paclitaxel e faasaga i le vailaʻau faʻasaʻo HepG2 / ADM ma e oʻo lava i le faʻaleleia atili o le togafitiga o le doxorubicin e faʻasaga i vailaʻau faʻasaina o le kanesa susu laina MCF-7 / ADR.

I aso ua mavae, o suʻesuʻega i Taiwan na faʻamaonia e ala i suʻesuʻega sela ma manu o le ethanol extract oGanoderma tsugae(triterpenoid total extract) e mafai ona faʻaleleia le faʻaogaina o vailaʻau chemotherapeutic e faʻasaga i sela o le kanesa mama (Evid. Based compiement alternat Med. 2012; 2012:371286).O le taimi nei o le faʻataʻitaʻiga a le Iunivesite o Jinan o loʻo faʻaalia manino ai o le ganoderenic acid B i le triterpenoids o le mea aoga lea e faʻaaogaina ai fualaau faʻasaina o sela o le kanesa.O le feso'ota'iga o nei su'esu'ega 'ese'ese ua fa'atino ai galuega aGanodermalucidumtriterpenoids i le toe fa'afo'iina o le tete'e o vaila'au o sela o le kanesafaateleina manino.

O le atinaʻeina o inhibitors e faʻasaga i vailaʻau faʻasaina e pei ole ABCB1 o le sini lea o taumafaiga malosi a le falemaʻi, ae e foliga mai e leai se vailaʻau lelei (Taiwan Medical Community, 2014, 57: 15-20).O fa'ai'uga muamua o su'esu'ega ua fa'ailoa mai ai le malosi o le ganoderenic acid B i lea vaega, ma o lo'o fa'atalitali atu i isi su'esu'ega a manu e maua ai fa'amaoniga malosi i le lumana'i.

[Source] Liu DL, et al.O le Ganoderma lucidu na maua mai le ganoderenic acid B fa'aliliuina ABCB1-mediated multidrug resistance i sela HepG2/ADM.Int J Oncol.46(5):2029-38.doi: 10.3892/ijo.2015.2925.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao
Na lipotia muamua e Wu TingyaoLingzhi faamatalaga talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).
 
★ O lenei tusiga o loʻo lolomiina i lalo o le faʻatagaina faapitoa a le tusitala ★ O galuega o loʻo i luga e le mafai ona toe gaosia, faʻapipiʻi pe faʻaaogaina i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala ★ Solitulafono o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le a tuliloaina e le tusitala ona tiute faaletulafono e fesoʻotaʻi ai ★ Le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Aukuso-31-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<