Mati 25, 2018/Hokkaido University & Hokkaido Pharmaceutical University/Journal of Ethnopharmacology

Text/ Hong Yurou, Wu Tingyao

E ono fa'aitiitia e Reishi le fa'ama'i pipisi o le intestinal1

IgA antibody ma defensin o le laina muamua lea o le puipuiga mai fafo mai siama microbial i totonu o le manava.E tusa ai ma se suʻesuʻega na lolomiina e Hokkaido University ma Hokkaido Pharmaceutical University i le Journal of Ethnopharmacology ia Tesema 2017,Ganoderma lucidume mafai ona fa'aolaina le fa'aliloina o antibodies IgA ma fa'ateleina puipuiga e aunoa ma le fa'atupuina o le mumū.E manino lava o se fesoasoani lelei mo le faʻaleleia o le tui puipuia ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi.

E ono fa'aitiitia e Reishi le fa'ama'i pipisi o le intestinal2

Pe a osofaʻia siama pathogenic,Ganoderma lucidumo le a faʻateleina le faʻamalo ole IgA antibodies.

O le tootoo la'ititi e le gata o le okeni mea'ai ae fa'apea fo'i le okeni puipuia.E le gata i le fa'aliloina ma le mitiia o mea'ai i totonu o mea'ai, e puipuia fo'i mai ni meaola ninii fa'ama'i eseese e sau mai le gutu.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i le anoanoai o villi (absorbing meaʻai) i luga o le pito i totonu o le puipui o le intestinal, o loʻo i ai foi le lymphatic tissue e taʻua o "Peyer's patches (PP)" i totonu o le tootoo laiti, lea e avea o ni tagata puipuia.O le taimi lava e maua ai siama faʻamaʻi e macrophages poʻo sela dendritic i Peyer's patches, e le umi se taimi mo sela B e faʻamalo ai faʻamaʻi IgA e puʻeina siama faʻamaʻi ma fausia le puipui muamua mo le intestinal tract.

O suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le tele o le faʻaogaina o le IgA antibodies, o le sili atu ona faigata mo siama faʻamaʻi ona toe gaosia, o le vaivai o le feʻaveaʻi o siama faʻamaʻi, o le faigata foi lea o siama faʻamaʻi e ui atu i totonu o le manava ma ulu atu i le toto.O le taua o le IgA antibodies e mafai ona iloa mai i lenei mea.

Ina ia malamalama i le aafiaga oGanoderma lucidumi luga o le IgA antibodies na fa'alilolilo e patches a Peyer i le puipui o le tootoo laiti, na aveese ai e tagata su'esu'e mai le Iunivesite o Hokkaido i Iapani ia pa'u a Peyer i le puipui o le tootoo laiti o isumu ona vavae ese lea o sela i totonu o paʻu ma faʻatupuina i le lipopolysaccharide (LPS). ) mai le Escherichia coli mo le 72 itula.Na maua pe afai o se aofaiga tele oGanoderma lucidumna tuʻuina atu i le vaitau lea, o le faʻamalo o le IgA antibodies o le a sili atu le maualuga nai lo le Ganoderma lucidum - ae maualalo-dose.Ganoderma lucidumsa leai sona aafiaga faapena.

Ae ui i lea, i lalo o tulaga tutusa o le taimi, pe a na o le Peyer's patches sela e faʻatupuina maGanoderma luciduma aunoa ma le faʻaosofiaina o le LPS, o le faʻaogaina o le IgA antibodies o le a le faʻateleina (e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo).E manino lava, pe a feagai le inumaga ma le taufaamatau o faʻamaʻi mai fafo,Ganoderma lucidume mafai ona faʻateleina le maualuga o le puipuiga o le inumaga e ala i le faʻalauiloaina o le faʻaogaina o le IgA, ma o lenei aafiaga e faʻatusatusa i le fua o leGanoderma lucidum.

E mafai e Reishi ona fa'aitiitia le lamatiaga o fa'ama'i o le intestinal3

O le aafiaga oGanoderma lucidumi luga o le fa'aliloina o fa'ama'i e ala ile lymph nodes o le tootoo laiti (Peyer's patches)

[Manatua] O le “-” i le pito i lalo o le siata o lona uiga “e le o aofia ai”, ma le “+” o lona uiga “aofia ai”.LPS e sau mai Escherichia coli, ma o le faʻaogaina o loʻo faʻaaogaina i le suʻega o le 100μg / mL;Ganoderma lucidumfa'aaogaina i le fa'ata'ita'iga o se fa'amalologa e faia i le eleele mamago Reishi mushroom fruiting body pa'u ma physiological saline, ma o fua fa'ata'ita'i e 0.5, 1, ma le 5 mg/kg, i le faasologa.(Source/J Ethnopharmacol. 2017 Dec 14;214:240-243.)

Ganoderma lucidume masani fo'i ona fa'aleleia tulaga fa'aalia o puipuiga

O le isi vaega taua i le pito i luma o le intestinal immunity o le "defensin", o se mole porotini natia e sela Paneth i le epithelium o le tootoo laiti.Na'o sina vaega itiiti o le puipuiga e mafai ona fa'alavelave pe tape ai siama, sigi ma nisi ituaiga o virusi.

O sela Paneth e tele lava ina fa'atumauina i le ileum (le afa lona lua o le tootoo laiti).E tusa ai ma le suʻesuʻega a manu o le suʻesuʻega, i le leai o se LPS faʻaosofia, o isumu na faʻatonuina i totonu o le gastric.Ganoderma lucidum(i le fua o le 0.5, 1, 5 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino) mo le 24 itula, o le maualuga o le faʻaalia o kenera o le defensin-5 ma le defensin-6 i totonu o le ileum o le a faʻateleina i le faʻateleina o leGanoderma lucidumfua, ma e maualuga atu nai lo le maualuga o faʻamatalaga pe a faʻaosofia e le LPS (e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo).

E manino lava, e oʻo lava i taimi toʻafilemu pe a leai se faʻamataʻu o siama pathogenic,Ganoderma lucidumo le a taofia le puipuiga i totonu o le manava i se tulaga o le sauni tau e tali atu i faʻalavelave faʻafuaseʻi i soo se taimi.

E mafai e Reishi ona fa'aitiitia le lamatiaga o fa'ama'i o le intestinal4

Ole maualuga ole fa'aaliga ole kenera e fua ile ileum ileum (le vaega mulimuli ma le umi ole tootoo laiti)

Ganoderma lucidume le mafua ai le fula tele

Ina ia fa'amanino le faiga leaGanoderma lucidumfaʻamalosia le puipuiga, na taulaʻi le au suʻesuʻe i le faʻatinoga o le TLR4.O le TLR4 o se faʻafeiloaʻi i sela puipuia e mafai ona iloa ai tagata osofaʻi mai fafo (pei o le LPS), faʻagaoioia le molelaʻau faʻasalalau feʻau i sela puipuia, ma tali mai sela puipuia.

O le suʻega na maua ai peGanoderma lucidumfaʻamalosia le faʻaogaina o le IgA antibodies poʻo le faʻateleina o le maualuga o le faʻaalia o genes o defensins e vavalalata vavalalata ma le faʻagaoioia o TLR4 receptors - TLR4 receptors o le ki moGanoderma lucidume fa'aleleia ai le puipuiga o le intestinal.

E ui lava o le faʻagaoioia o le TLR4 e mafai ona faʻaleleia ai le puipuiga, o le faʻagaoioia o le TLR4 o le a mafua ai ona faʻaauau pea ona faʻamalo le TNF-α (tumor necrosis factor), e mafua ai le tele o le mumū ma faʻaalia ai se lamatiaga o le soifua maloloina.O le mea lea, na faʻataʻitaʻiina foi e le au suʻesuʻe le maualuga o le TNF-α i totonu o le tootoo laiti o isumu.

Na maua o le TNF-α faʻaaliga ma le faʻalilolilo tulaga i le pito i luma ma pito i tua o le tootoo laiti (jejunum ma ileum) ma i le Peyer's patches i luga o le intestinal puipui o isumu e leʻi faʻateleina pe aGanoderma lucidumsa fa'atinoina (e pei ona fa'aalia i le ata i lalo), ma maualuga tui oGanoderma lucidume mafai foi ona taofia le TNF-α.

O leGanoderma lucidumo mea e fa'aaogaina i fa'ata'ita'iga o lo'o ta'ua i luga e saunia uma e ala i le olo fa'amagoGanoderma lucidumfua tino i le pauta lelei ma fa'aopoopoina physiological saline.Fai mai le au suʻesuʻe ona o leGanoderma lucidumfaʻaaogaina i le suʻega o loʻo i ai le ganoderic acid A, ma o suʻesuʻega talu ai na faʻaalia ai o le ganoderic acid A e mafai ona faʻalavelaveina le mumū, latou te faʻapea i le faagasologa o le faʻaleleia o le intestinal immunity e ala iGanoderma lucidumpolysaccharides, ganoderic acid A atonu na faia se sao paleni i le taimi sa'o.

E mafai e le Reishi ona fa'aitiitia le lamatiaga o fa'ama'i o le intestinal5

TNF-α gene fa'aaliga fuaina i vaega eseese o le tootoo laiti o isumu

[Source] Kubota A, et al.Reishi mushroom Ganoderma lucidum e faʻaogaina le gaosiga o le IgA ma le faʻaaliga o le alpha-defensin i le tootoo laiti o isumu.J Ethnopharmacol.2018 Mati 25;214:240-243.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao

Na lipotia e Wu Tingyao i luga o faʻamatalaga muamua Ganoderma talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).

★ O lenei tusiga ua lomia i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala.
★ O galuega o loʻo taʻua i luga e le mafai ona toe faia, faʻapipiʻi pe faʻaaoga i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala.
★ Mo soliga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le tusitala o le a tulituliloaina tiute faaletulafono talafeagai.
★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Tes-14-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<