Ianuari 13, 2017 / Fujian Medical University, le Iunivesite o Arizona, ma isi / "Oncotarget"

Text/Wu Tingyao

sdc

O le tele o gasegase o le kanesa ua feagai ma faigata e le mafaamatalaina i togafitiga o loʻo mafaufau pe aisea ua latou lagona ai ua "faʻamalolo" o le a toe faʻafoʻi pe a maeʻa se vaitaimi umi o le filemu.O lo'o taoto i totonu o sela o le kanesa.

I le feagai ai ma le tele o osofaiga o fualaau faasaina, o nisi sela o le kanesa o le a ulu atu i se tulaga moe ma taofi le vaevaeina o sela ina ia ola ai.O se tasi lea o mafuaʻaga e le mafai ai e vailaʻau e "osofaʻia faʻateleina sela e fai ma taulaʻiga" e le mafai ona fasiotia lenei vaega o sela o le tumo.O tuma leaga e tuua ai le toe tu mai o "fatu" ae maua ai se avanoa e toe tau ai i se aso.

O le mea lea, afai lava e mafai ona "fafagu" lenei vaega o sela o le tumo o loʻo moe ma faʻatagaina e toe ulufale atu i se tulaga faʻateleina faʻavavevave, o loʻo i ai le avanoa e fasiotia ai i latou i vailaʻau o loʻo i ai nei.

O se 'au na taʻitaʻia e le Polofesa Jian-Hua Xu mai le Kolisi o Fale Talavai a Fujian Medical University ma le Iunivesite o Arizona na faʻasalalau faʻatasi se suʻesuʻega i luga o le "Oncotarget" ia Ianuari 2017 e faʻailoa mai ai.Ganoderma lucidum(Lingzhi, Reishi mushroom) sterols ma triterpenes e mafai ona faia se sao anti-tumour e ala i le faʻaitiitia o le loloto o le filemu o sela o le kanesa.

Na fa'aesea e le au su'esu'e vaega fa'alenatura e lua mai le ethanol extract oGanoderma lucidumtino fua: ergosterol peroxide ma ganodermanondiol.

xcsdc

Fua mole mole ma fausaga kemikolo o ergosterol peroxide ma ganodermanondiol (Source/Oncotarget. 2017 Jan 13. doi: 10.18632/oncotarget.14634.)

O fa'ata'ita'iga ua iloa ai e le gata e mafai ona latou taofia fa'atopetope le fa'atuputeleina o sela o le kanesa ma fa'aitiitia ai lo latou ola, ae fa'aoso ai fo'i sela fa'alēmū, fa'agesegese le uila i le apoptosis.O latou aafiaga cytotoxic faasaga i le mea mulimuli e sili atu nai lo chemotherapeutics pei o Doxorubicin, Paclitaxel ma Topotecan.

Aisea na tupu ai lenei mea?E aliali mai o le mole mole Rb-E2F i totonu o sela faʻafefe o le a faʻagaoioia e nei lua.Ganoderma lucidumvaega.O se ki e iloa ai pe vaevae se sela pe leai.Pe a faʻateleina lana gaioiga, o le a suia le tulaga filemu o le sela mai le loloto i le papaʻu ── E foliga mai ua toso le sela mai le uluai moe loloto i le moe mama.Afai lava e faaosofia teisi, e faigofie lava ona "fafagu" ma toe fanau malosi (e pei ona faaalia i le ata o loo i lalo).

csdcfd

E faapefeaGanoderma lucidummalepe le tulaga moe o sela o le kanesa

sela o le kanesa moe, pe a uma ona togafitiaGanoderma lucidumsterols poʻo triterpenes, o lo latou loloto filemu (taofi pe faʻagesegese le vaeluaga o sela) o le a paʻu, ma e faigofie ona toe foʻi i se tulaga o le vave faʻateleina ona o nisi faʻaosofia.I le taimi nei, e faigata ona latou sosola ese mai le osofaʻiga a vailaʻau o loʻo taulaʻi vave le faʻateleina o sela (Source/Oncotarget. 2017 Jan 13. doi: 10.18632/oncotarget.14634.)

O le suʻesuʻega o le togafitia o sela o le kanesa o le susu lemu (MCF-7) ma sela masani o le susu (MCF-10A) faʻatasi ai ma le ergosterol peroxide poʻo ganodermanondiol na faʻaalia ai i le fua tutusa (20 μg / mL), o le numera o sela o le kanesa o le susu e sili ona lelei. faaitiitia i le afa pe a faatusatusa i sela masani (i se taimi puupuu lava), e faailoa mai ai o le tulaga filemu o sela o le kanesa e le mautu e pei o sela masani, o nei mea e lua.Lingzhivaega o le a malepe i le poloka muamua (e pei ona faaalia i lalo).

dscfds

Le eseesega o gaioiga i le va o sela masani ma sela o le kanesa

O le itu pito sili ona taua o sela o le kanesa e mafai ona fa'ateleina e le gata.O le mea lea, e oo lava i le tulaga filemu o le "faʻagesegese pe taofi le vaevaega o sela", o le loloto filemu o sela o le kanesa (e pei ona faʻaalia i le itu taumatau) e papaʻu lava nai lo sela masani (e pei ona faʻaalia i le agavale), o lea e sili atu. faigofie ona fafagu mai le moe eReishi mushroomsterols ma triterpenes.(Source/Oncotarget. 2017 Ian 13. doi: 10.18632/oncotarget.14634.)

Ua uma ona tatou iloa lena meaGanoderma lucidumpolysaccharides e mafai ona faʻaleleia le puipuiga aʻoGanoderma lucidumtriterpenes e mafai ona taofiofia le faʻateleina o sela tuma.O faʻaiʻuga o lenei suʻesuʻega e faʻaalia aiGanoderma lucidumsterols maGanoderma lucidumtriterpenes e mafai fo'i ona fa'agaoioia sela o le tuma (e masani lava o sela o le tumo), lea e fesoasoani i chemotherapeutics e aveese ai sela tuma ma fa'aitiitia ai le avanoa e toe tupu ai le tuma.

E faapena foiGanoderma lucidumfa'alagolago i na'o le tasi vaega o lo'o galue e taofia ai le tuma?Ganoderma lucidumfaʻatasi ai ma vaega atoatoa e mafai ona faʻasaga i tuma i se auala e tele;na'o le tele-pronged anti-tumour auala e mafai ona fa'aitiitia ai le malosi o sela tumo.

[Fa'apogai] Dai J, et al.Ave'esea o sela fa'agesegese le uila e ala i le fa'aitiitia o le loloto o le filemu e ala i mea fa'alenatura fa'amama mai le Ganoderma lucidum.Oncotarget.2017 Ian 13. doi: 10.18632/oncotarget.14634.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao
Na lipotia e Wu Tingyao i luga o faʻamatalaga muamua Ganoderma talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).
 
★ O lenei tusiga ua lomia i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala.★ O galuega o loʻo taʻua i luga e le mafai ona toe faia, faʻapipiʻi pe faʻaaoga i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala.★ Mo soliga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le tusitala o le a tulituliloaina tiute faaletulafono talafeagai.★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Tes-28-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<