GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (1)

Faamanuiaga oGanoderma lucidumfa'amatalaga i tagata mama'i e maua i le ma'i Parkinson

“E mafaiGanoderma lucidumfa'amama fa'ailoga o gasegase e maua i le ma'i Parkinson?"O se fesili lea e fia fesiligia e le tele o gasegase, o latou aiga, aiga ma uo.

I se lipoti na lomia iActa Pharmacologica Sinicaia Aperila 2019, o le au suʻesuʻe na taʻitaʻia e le Faʻatonu Biao Chen, Polofesa o le Neurology Department o le Falemai o Xuanwu, Capital Medical University, na taʻua na latou matauina 300 tagata gasegase i le maʻi o Parkinson i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, lua-tauaso, placebo-pulea suʻesuʻega falemaʻi:

O nei gasegase e amata mai i le tulaga 1 (“o auga e aliali mai i le tasi itu o le tino ae le afaina ai le paleni”) e oo atu i le tulaga 4 (“faaletonu tele le feoai ae ua mafai ona savali ma tu tutoatasi”).Na faʻatagaina e le au suʻesuʻe tagata gasegase e ave le 4 kalama oGanoderma lucidumsu'e tu'u gutu i aso uma mo le 2 tausaga, ma iloa ai e mafai lava ona fa'amama avega a tagata mama'i i le fa'aogaina oGanoderma lucidum.

O mea e taʻua o faʻailoga afi o le maʻi o Parkinson e aofia ai:

◆ Tetete: Tetete e le mafai ona taofiofia o vae.

◆ Malosi o vae: Fa'aauau pea ona fa'amalo maso ona o le fa'atupu vevesi, ma faigata ai ona gaioi vae.

◆ Hypokinesia: Lemu le gaioi ma le le mafai ona faia ni gaioiga sosoo pe faia ni gaioiga eseese i le taimi e tasi.

◆ Tulaga le mautu: faigofie ona paʻu ona o le leiloa o le paleni.

AveinaGanoderma lucidume mafai ona fa'agesegese le fa'aleagaina o nei fa'ailoga.Tusa lava pe umi se taimi e mafai ai ona togafitia le maʻi, e mafai ona faʻaleleia le tulaga lelei o le soifua o tagata mamaʻi e maua i le maʻi Parkinson.

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (2) GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (3)

Ganoderma lucidume fa'agesegese ai le fa'agasologa o le fa'ama'i o Parkinson, lea e feso'ota'i ma le puipuiga o neurons dopamine.

O le au suʻesuʻe a le Falemai o Xuanwu o le Capital Medical University na maua e ala i suʻesuʻega manu o le faʻatonuga tautala i aso uma o le 400 mg / kgGanoderma lucidume mafai ona fa'atumauina lelei le fa'atinoina o le afi i isumu e maua i le ma'i Parkinson.Ole numera ole dopamine neurons ile fai'ai o isumu ile ma'i Parkinson e sili atu nai lo le faaluaina o isumu e leai.Ganoderma lucidumpuipuiga (Mo faʻamatalaga, vaʻai "Na faʻamaonia e le 'au a le polofesa Biao Chen mai le Falemai o Beijing XuanwuGanoderma lucidumpuipuia neu dopamine ma faʻamalolo faʻamaoniga o le maʻi o Parkinson”).

Dopamine natia e le dopamine neurons o se neurotransmitter taua mo le faiʻai e faʻatonutonu ai maso gaioiga.O le tele o le oti o dopamine neurons e mafua ai le maʻi o Parkinson.E foliga mai,Ganoderma lucidumfaʻagesegese le alualu i luma o le maʻi o Parkinson, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o neurons dopamine.

O le mafua'aga o le mate fa'afuase'i o neu dopamine ona o le tele o polotini oona ua fa'aputuina i totonu o le nigra o le fai'ai (le vaega autu o le fai'ai o lo'o i ai neu dopamine).I le faaopoopo atu i le taufaamatau tuusaʻo o le ola ma le gaioiga o le dopamine neurons, o nei polotini o le a faʻagaoioia ai foi microglia (sela immune o loʻo nofo i totonu o le faiʻai) faʻataʻamilo i sela neura, ma mafua ai ona latou faʻaauauina le faʻaogaina o cytokines pro-inflammatory e faʻaleagaina ai neurons dopamine.

 

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (4)

 

▲O neu e gaosia le dopamine i le faiʻai o loʻo i totonu o le vaega faʻapitoa o le "substantia nigra".O le dopamine e gaosia iinei o le a auina atu i vaega eseese o le faiʻai e fai se sao faʻatasi ai ma le antennae lautele o le dopamine neurons.Ole fa'aletonu masani ole ma'i o Parkinson e mafua ona ole le lava o le dopamine e feavea'i mai le substantia nigra ile striatum.O le mea lea, pe o le dopamine neurons o loʻo i totonu o le substantia nigra poʻo le tentacles o dopamine neurons e oʻo atu i le striatum, o latou numera ma siʻosiʻomaga e taua tele i le alualu i luma o le maʻi o Parkinson.

I le taimi muamua, o le au suʻesuʻe a le Xuanwu Hospital o le Capital Medical University ua faʻamaonia lena meaGanoderma lucidume mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le dopamine neuron mai le auala e teteʻe ai manuʻa e ala i le puipuia o le faiga o gaioiga a le mitochondria (cell generators) i le siosiomaga o le tali inflammatory (Mo faʻamatalaga, tagaʻi i le "au a Polofesa Biao Chen mai le Falemai o Beijing Xuanwu na faʻamaonia lena mea.Ganoderma lucidumpuipuia neu dopamine ma faʻamalolo faʻamaoniga o le maʻi o Parkinson”).

Ia Setema 2022, suʻesuʻega a le 'au faʻasalalau iMea'aitoe fa'amaonia mai lenaGanoderma lucidume mafai ona faʻaitiitia le faʻaogaina o cytokines pro-inflammatory e ala i le faʻaogaina o le "faʻasaʻoina o le faʻagaoioia tele o microglia", ma puipuia ai neurons dopamine mai le ala faʻaleagaina.

 GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (5)

Isu e maua i le ma'i Parkinson na 'aiGanoderma lucidumfa'ato'a fa'agaoioia le si'osi'omagamicrogliai le substantia nigra ma le striatum.

E tusa ai ma lenei lipoti fou na lolomiina, o isumu na muamua tui ile neurotoxin MPTP e faʻaosofia ai le faʻamaʻi o le tagata-pei o le Parkinson, ona sosoo ai lea ma le 400 mg/kg oGanoderma lucidumextract GLE na tu'u gutu i aso uma mai le isi aso (Parkinson's disease +Ganoderma lucidumvaega fa'apitoa) a'o isumu e le'i togafitia i le ma'i o Parkinson (na'o tui i le MPTP) ma isumu masani sa fa'aaogaina e fai ma fa'ata'ita'iga.

Ina ua maeʻa le 4 vaiaso, o se numera tele o microglia faʻamalosia na faʻaalia i le striatum ma le substantia nigra pars compacta (le vaega autu o le tufatufaina o dopamine neurons) i totonu o le faiʻai o isumu ma le maʻi o Parkinson, ae e leʻi tupu lenei mea i isumu ma le maʻi o Parkinson na 'ai.Ganoderma lucidumave'ese i aso uma - o lo latou tulaga e latalata atu i isumu masani (ata i lalo).

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (6)

▲ [Faamatalaga]Ganoderma lucidumei ai a'afiaga fa'alavelave i le microglia i le vaega fai'ai o lo'o i ai le dopamine neurons (striatum ma substantia nigra pars compacta) i isumu e maua i le ma'i o Parkinson.O le Ata 1 o le ata pisia o le microglia ua fa'agaoioia i vaega o le tino, ma le Ata 2 o le fuainumera fa'atusa o le microglia fa'agaoioia.

Isu e maua i le ma'i Parkinson na 'aiGanoderma lucidumO le si'osi'omaga e maualalo le maualuga o cytokines pro-inflammatory i le ogatotonu ma le striatum.

O sela microglia ua fa'agaoioia e natia ai ituaiga cytokines po'o chemokines e fa'aolaina ai le mumū ma fa'ateleina ai le fa'aleagaina o neurons dopamine.Ae ui i lea, i le mauaina o le ogatotonu ma le striatum o manu faʻataʻitaʻi ua taʻua i luga, na maua ai e le au suʻesuʻe o le taumafaina i aso uma oGanoderma lucidume mafai ona taofia ai le gaosiga o cytokines pro-inflammatory lea e matua faateleina ona o le amataga o le maʻi o Parkinson (e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo).

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (7)

 

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (8)

 

Ganoderma lucidume fesoasoani le si'osi'omaga e fa'atuai ai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson, o le i'uga lea o le fegalegaleai o le tele o mea aoga.

Ua faʻamaonia e le sosaiete faʻasaienisi o le tali faʻafefe e mafua mai i le faʻagaoioia o microglia o loʻo i tua o le faʻavaveina o le oti o le dopamine neurons ma le faʻaleagaina o le maʻi o Parkinson.O le mea lea, faʻalavelaveina le faʻamalosia o microglia eGanoderma lucidumextract e mautinoa lava e maua ai se fa'amatalaga taua mo le mafua'agaGanoderma lucidume mafai ona fa'aitiitia le ala o le ma'i o Parkinson.

O a vaega oGanoderma lucidume fa'atinoina nei galuega?

O leGanoderma lucidumsi'i mai le GLE o lo'o fa'aogaina i lenei su'esu'ega e faia mai tino fua oGanoderma lucidume ala i le tele o le ethanol ma le vai vevela faiga.E aofia ai le 9.8% Ganoderma lucidumpolysaccharides, 0.3-0.4% ganoderic acid A (se tasi o triterpenoids sili ona taua i totonu.Ganoderma lucidumtino fua) ma le 0.3-0.4% ergosterol.

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (9)

O nisi suʻesuʻega faʻapitoa i taimi ua tuanaʻi ua faʻamaonia ai o polysaccharides, triterpenes, ma ganoderic acid A i totonu.Ganoderma lucidumo loʻo i ai uma galuega o le "faʻatonutonuina o tali inflammatory" ma le "puipuia o sela neura".O le mea lea, e talitonu tagata suʻesuʻe o le aʻafiaga oGanoderma lucidumi le tuai o le alualu i luma o le maʻi o Parkinson e le o se taunuuga o le gaioiga a se vaega e tasi ae o le taunuuga o le faʻamaopoopoina o vaega e tele oGanoderma lucidumi totonu o le tino.

Atonu e le mafai ona manino pe faapefea ona eseeseGanoderma lucidumvaega 'ai i totonu o le manava e sopoia le "toto-faiai pa" ona faʻaaogaina lea o latou aafiaga i luga ole microglia ma dopamine neurons i le faiʻai.Ae i soo se tulaga, o se mea moni e le mafaafitia lena meaGanoderma lucidumvaega e mafai ona faʻalavelave i le pathogenesis e faʻatuai ai le alualu i luma o le maʻi.

O le fa'aleagaina o neurons dopamine e mafua ai le fa'ama'i o Parkinson e le o se laasaga e tasi ae o se fa'agasologa alualu i luma e fa'aleagaina teisi i aso uma.O le feagai ai ma lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamutaina ma e naʻo le marathon mo le olaga atoa, e mafai e tagata gasegase ona galulue malosi i aso uma ina ia mafai ai ona tatalo mo le faʻaitiitia o le toe faʻaleleia i aso uma.

O le mea lea, nai lo le faʻatali mo le vailaʻau fou e faʻaliliuina ai le lalolagi, e sili atu le puʻeina o le taimi ma ave le oa na tuʻuina atu i ou luma ma faʻataʻitaʻi ma le lototele.E le tatau ona avea ma se miti le toe faia o faʻaiʻuga o suʻega falemaʻi o loʻo taʻua i luga o loʻo aoteleina mai le 300 maʻi e ala i le 'ai o se aofaiga lava oGanoderma lucidummo se taimi umi.

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (10)

Puna:

1. Zhili Ren, et al.Ganoderma lucidumFaʻatulagaina Tali Faʻamaʻi pe a uma le 1-Methyl-4-Phenyl-1,2,3,6-Tetrahydropyridine (MPTP) Pulega i isumu.Mea'ai.2022;14(18):3872.doi: 10.3390/nu14183872.

2. Zhi-Li Ren, et al.Ganoderma lucidumAve'ese Ameliorates MPTP-Induced Parkinsonism ma Puipuia le Dopaminergic Neurons mai Oxidative Stress e ala i le faatonutonuina o le Mitochondrial Galuega, Autophagy, ma Apoptosis.Acta Pharmacol Agasala.2019;40(4):441-450.doi: 10.1038/s41401-018-0077-8.

3. Ruiping Zhang, et al.Ganoderma lucidumPuipuia le Dopaminergic Neuron Degeneration e ala i le taofiofia o le Microglial Activation.Evid Based Complement Alternat Med.2011;2011:156810.doi: 10.1093/ecam/nep075.

4. Hui Ding, et al.Ganoderma lucidume puipuia ai neu dopaminergic e ala i le taofia o le faagaioiina o microglial.Acta Physiologica Sinica, 2010, 62(6): 547-554.

GLE fa'atuai le alualu i luma o le ma'i o Parkinson (11)

★ O lenei tusiga o loʻo faʻasalalau i lalo o le faʻatagaga faapitoa a le tusitala, ma o lona pule e a GanoHerb.

★ Le galuega o loʻo i luga e le mafai ona toe faʻaleleia, faʻapipiʻi pe faʻaaogaina i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a GanoHerb.

★ Afai e faʻatagaina le galuega mo le faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le lautele o le faʻatagaina ma faʻaalia le puna: GanoHerb.

★ Mo soʻo se soliga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, GanoHerb o le a tulituliloaina tiute faaletulafono e fesoʻotaʻi.

★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Me-04-2023

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<