Aokuso 2017 / Iunivesite o Punjab / Biomedicine & Pharmacotherapy

Tusiga/ Wu Tingyao

zdgfd

A'o le'i fa'ailoa mai su'esu'ega fou a saienitisi ile auala e puipuia ai e le reishi le amnesia, se'i o tatou va'ai i nai manatu ma faaupuga.

O le mafuaʻaga e mafai ai e le faiʻai ona iloa ma manatua le uiga o se tagata, mea na tupu, poʻo se mea ona e faʻalagolago i vailaʻau e pei o le acetylcholine e faʻasalalau ai feʻau i le va o sela neura e pulea ai le mafaufau ma le mafaufau.A mae'a le galuega a le acetylcholine, o le a fa'a-hydrolyzed e le "acetylcholinesterase (AChE)" ona toe fa'aaogaina lea e sela neura.

O le mea lea, o le i ai o le acetylcholinesterase e masani lava.E mafai ona ofoina atu se avanoa manava i sela neura ina ia le i ai i taimi uma sela neura i se tulaga le mautonu o le taliaina ma le auina atu o feʻau.

O le faʻafitauli o le a faʻaleagaina le acetylcholinesterase pe maualuga tele lona faʻatonuga, o le a mafua ai le faʻaitiitia o le acetylcholine, e aʻafia ai fesoʻotaʻiga i le va o sela neura ma mafua ai le faʻaleagaina o le mafaufau ma le mafaufau.

I le taimi nei, afai o le mamafa o le oxidative i totonu o le faiʻai e maualuga tele, e mafua ai le tele o le oti o sela neura e pulea le cognition ma le manatua, o le a sili atu le leaga.

Ole acetylcholinesterase ole tele po'o le ova malosi ma le fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i ua fa'apea o mea taua ia e mafua ai le Alzheimer ma le amnesia.O vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa e pei o donepezil (Aricept film-coated tablets) e masani ona faʻaaogaina e faʻatuai ai le faʻaleagaina o le amnesia e ala i le taofia o le acetylcholinesterase.

O le Ganoderma e iai foʻi le aʻafiaga o le togafitia o le amnesia

O se suʻesuʻega na lolomiina i le lomiga lata mai o le "Biomedicine & Pharmacotherapy" e le Matagaluega o Pharmaceutical Science and Pharmaceutical Research, le Iunivesite o Punjab, Initia, na faailoa mai ai o le Ganoderma alcohol extract e mafai ona faʻaitiitia ai le gaioiga o le acetylcholinesterase, faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi o le faiʻai, ma puipuia le faʻaleagaina o le mafaufau ma le mafaufau.

Na taʻua e le tusitala o le pepa o suʻesuʻega talu ai na faʻamaonia ai o nisi o Ganoderma strains (pei oGanoderma lucidummaG. boninense) e mafai ona puipuia le tino e ala i le anti-oxidation ma le faʻasaina o le acetylcholinesterase.O le mea lea, na latou filifili aiG. mediosinensemaG. ramosissimum, lea e leʻi suʻesuʻeina i lenei itu ae o loʻo gaosia foi i Initia, mo suʻesuʻega i le faʻamoemoe o le faʻaopoopoina o le malosi fou i le muaʻi togafitiga o le amnesia.

Talu ai ona o faʻataʻitaʻiga in vitro cell na faʻaalia ai mo le faʻaaogaina tutusa ma le 70% methanol,G. mediosinenseextract (GME) sa manino lelei nai lo se isi ituaiga o Ganoderma i le antioxidation ma le acetylcholinesterase inhibition, o lea na latou faʻaaogaina GME mo suʻega manu.

O isumu e 'ai Ganoderma e tau le maua i le amnesia.

(1) Iloa auala e 'alofia ai le te'i eletise

Na tuʻuina muamua e le au suʻesuʻe isumu GME poʻo donepezil, lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le amnesia, ma tui le scopolamine (o se vailaʻau e taofia ai le aʻafiaga o le acetylcholine) 30 minute mulimuli ane e faʻaosofia ai le anmesia.I le tolusefulu minute talu ona maeʻa le tui ma le aso na sosoo ai, na iloiloina ai isumu mo o latou mafaufau ma mafaufauga e ala i le "Passive Shock Avoidance Experiment" ma le "Novel Object Recognition Experiment".

O le su'esu'ega fa'afuase'i e aloese mai ai i le te'i (PSA) e fa'atatau i le va'ai pe mafai e isumu ona a'oa'oina mai le poto masani "ia nofo i se nofoaga susulu ma taofi i fafo o se potu pogisa e 'alofia ai le te'i eletise."Talu ai o isumu e pei o le lalafi i le pogisa, e tatau ona latou faalagolago i le manatua e "faamalosi i latou lava e taofi."O le mea lea, o le umi o le taimi latou te nonofo ai i totonu o le potu susulu e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻailoga iloiloga o le manatua.

O faʻaiʻuga o loʻo faʻaalia i le [Ata 1].O isumu na fafagaina i le Donepezil ma le GME muamua na mafai ona tausia lelei le manatua pe a feagai ma le faʻaleagaina o le scopolamine.

O le mea e malie ai, o le aʻafiaga o doses maualalo ma feololo (200 ma 400 mg / kg) o le GME e leʻo taua, ae o le aʻafiaga o doses maualuga (800 mg / kg) o le GME e taua tele ma faʻatusatusa i le Donepezil.

xgfd

(2) E mafai ona iloa mea fou

O le "mea fou fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga (NOR)" fa'aaogaina le lagona o le isumu e fia iloa ma fiafia e taumafai fou e su'e pe mafai ona iloa le va o le mea masani ma le mea fou i ni mea se lua.

O le fua faatatau e maua e ala i le vaevaeina o le taimi e suʻesuʻe ai e le isumu (sniff pe paʻi i le tino) se mea fou i le taimi e suʻesuʻe ai mea e lua o le "faʻailoga iloa (RI)".O le maualuga o le tau, o le sili atu lea o le mafaufau ma le manatuaina o le isumu.

O le iʻuga na faʻaalia i le [Ata 2], e tutusa lelei lava ma le faʻataʻitaʻiga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi muamua-o isumu na muamua 'ai Donepezil ma GME na sili atu ona lelei, ma le aafiaga oG. mediosinensesa fa'atatau i le fua.

dfgdf

Le faiga e tetee ai amnesic o Ganoderma

(1) Acetylcholinesterase inhibition + antioxidation

O isi suʻesuʻega o le faiʻai o isumu na faʻaalia ai o le scopolamine na matua faʻateleina le gaioiga o le acetylcholinesterase ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.Ae ui i lea, o le maualuga o le GME e le gata na faʻaitiitia ai le gaioiga o le acetylcholinesterase i isumu i tulaga masani (Ata 3) ae na faʻaitiitia ai foi le faʻaleagaina o le oxidative na maua e isumu (Ata 4).

xfghfd

jgfjd

(1) Puipuia le faamaoni o sela neura o le faiʻai

E le gata i lea, na faʻaogaina foi e le au suʻesuʻe vaega e faʻafefe ai le tino e mataʻituina ai le hippocampal gyrus ma le cerebral cortex o isumu.

O vaega nei e lua o le faiʻai o vaega pito sili ona taua i le puleaina o le mafaufau ma le mafaufau.O sela neura o loʻo i totonu o loʻo tele lava ile pyramidal forms, lea e mafai ona faʻasalalau lelei ma maua faʻamatalaga.O le i ai o le vacuolation cytoplasmic i sela e atagia mai ai uiga faʻaleagaina o le amnesia.

E mafai ona matauina e ala i le vaega staining tissue o le scopolamine o le a faʻaitiitia ai sela pyramidal ma faʻateleina sela vacuolated i nei vaega e lua o faiʻai.Ae peita'i, afai e puipuia ia vaega i le GME i luma atu, e mafai ona toe fa'afo'i le tulaga: o le a fa'atupula'ia sela o le pyramidal ae fa'aitiitia sela vacuolating (silasila i le itulau 6 o le ulua'i pepa mo fa'amatalaga).

"Phenols" o le puna malosi o Ganoderma e tetee atu ai i le amnesia.

I le faaiuga, i le feagai ai ma tulaga lamatia o le amnesia, o se maualuga maualuga o le GME e mafai ona faatumauina le mafaufau masani ma le mafaufau e ala i le taofiofia o le acetylcholinesterase, faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le puipuia o sela namu i le hippocampal gyrus ma le cerebral cortex.

Talu ai o 1 kalama uma o le GME o loʻo i ai le tusa ma le 67.5 mg o phenols, lea ua faʻamaonia e taofia ai le acetylcholinesterase ma avea ma antioxidative i le taimi ua tuanaʻi, e talitonu tagata suʻesuʻe o nei phenols e tatau ona avea ma puna o le Ganoderma's anti-amnestic activity.

Talu ai o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina ile falemaʻi e togafitia ai le amnesia e mafai ona faʻaosofia ai le peristalsis o le gastric ma i ai aʻafiaga e pei o le faʻavauvau, puaʻi, le lelei o le manaʻo, manava manava poʻo le faʻamalosi, o vailaʻau masani e pei o le Ganoderma extract e mafai ona puipuia ma togafitia ai le leiloa o le mafaufau e sili atu ona aoga mo lo tatou faʻamoemoe.

'A'ai vave Ganoderma e 'alo aiAlzheimer's Fa'ama'i

Dementia ose fa'afitauli fa'alelalolagi.Ma a fua i le tulaga o loʻo i ai nei, o le a sili atu le leaga.

A'o fa'amanatuina e tagata le si'itaga fa'aletausaga o le fa'amoemoe o le olaga, o le tu'inanau ua avea ma popolega tele mo tagata matutua.Afai e mafai ona faʻaalu le matua i le tuinanau, o le a le uiga o le ola umi?

Ia 'ai vave Ganoderma!Ma e sili ona lelei le 'ai Ganoderma lea o loʻo i ai le "ava malosi" faʻasologa o le tino fua.A uma mea uma, e na o le matua matua e mafai ona maua ai le fiafia ia te ia lava ma tamaiti.

[Fa'apogai] Kaur R, et al.A'afiaga o le amnesic o ituaiga o Ganoderma: O se mea e mafai ona fa'aogaina ma le fa'aogaina o le antioxidant.Biomed Pharmacother.2017 Aukuso;92: 1055-1061.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao
Na lipotia e Wu Tingyao i luga o faʻamatalaga muamua Ganoderma talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).
 
★ O lenei tusiga ua lomia i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala.★ O galuega o loʻo taʻua i luga e le mafai ona toe faia, faʻapipiʻi pe faʻaaoga i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala.★ Mo soliga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le tusitala o le a tulituliloaina tiute faaletulafono talafeagai.★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Oke-15-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<