Me ma Iulai 2015/University of Haifa, Israel, etc./International Journal of Medicinal Mushrooms

Text/Wu Tingyao

O fa'alavelave fa'apitoa e feso'ota'i ma le ma'isuka e ono aofia ai le cardiovascular autonomic neuropathy, neuropathy, nephropathy, anemia, ma le fa'avaivaia o le puipuiga.O le tele o le kulukose i totonu o le toto e faʻaumatia ai sela mumu;O le siosiomaga o le hyperglycemia e mafua ai le tele o radical free e faʻateleina, lea o le a tuleia ai sela paʻepaʻe agai i le apoptosis.O se su'esu'ega tu'ufa'atasi a tagata su'esu'e a Isaraelu ma Iukureini na fa'aalia ai o le fa'afuifuina o aganuu mycelium pauta oGanoderma lucidumi se fua maualuga e mafai i le taimi e tasi ona faʻaleleia nei faʻafitauli e lua ma faʻaleleia le soifua maloloina o manu maʻisuka.

fds

Ganoderma lucidumpuipuia sela mumu ma puipuia le anemia i le ma'i suka.

O le anemia o se tasi o fa'alavelave masani o le ma'i suka.O le maualuga o le suka toto e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le erythrocyte membrane, lea e faʻapuʻupuʻu ai le ola o le erythrocytes, ona mafua ai lea o le anemia, lea e faigata ai ona manava pe lagona le vaivai ma le vaivai ona o le hypoxia cellular.

E tusa ai ma se suʻesuʻega faʻatasi na faia e le Iunivesite o Haifa i Isaraelu ma Ivan Franko National University of Lviv i Iukureini, o le paʻu o le mycelium aganuʻu i lalo.Ganoderma lucidume le gata e mafai ona tetee atu i le anemia ae faʻaititia foi le suka toto.

Na tui muamua e le au suʻesuʻe isumu i se vailaʻau faʻamaʻi (streptozotocin) e faʻaumatia ai a latou sela o le pancreatic islets, ma mafua ai ona maua i latou i le maʻisuka ituaiga 1, ona togafitia lea i le gutu.Ganoderma lucidumpa'u mycelium tu'u i lalo (1 g/kg/aso).

Lua vaiaso mulimuli ane, fa'atusatusa i isumu suka e le'i togafitia, o leGanoderma lucidume le gata ina fa'aitiitia le fa'ailoga o le kulukose o le toto ma le fa'aogaina o le hemoglobin glycosylated ae sa tele fo'i sela mumu i totonu o le toto.O sela mūmū o le toto e leʻi faigofie ona "faʻaalia le hemolytic" (faʻasino i le faʻaleagaina ma le oti o sela mumu).I le taimi nei, o le maualuga o le hemoglobin fetal e masani lava (o le a faʻatupulaʻia lenei faʻailoga i le taimi o le anemia), ma o le malosi o le tino e gaosia ai sela mumu ua matua faʻaleleia.

O le maualuga o le suka toto umi o le a afaina uma ai sela mumu ma sela paʻepaʻe.O le maualuga o le suka o le toto maualuga o le a faʻalauteleina ai le gaosiga o le tele o radical free (e pei o le nitric oxide), e mafua ai le faʻateleina o le numera o sela paʻepaʻe (e pei o sela puipuia ma gaioiga puipuia) apoptosis, lea e oʻo atu ai i se pa'u i le puipuiga.O le mea lea, na matauina foi e le au suʻesuʻe le puipuiga o leGanoderma lucidummycelium i luga o sela paʻepaʻe e ala i suʻega manu.

Ina ua 'ai isumu ma'isuka ituaiga 1Ganoderma lucidummycelium powder mo le lua vaiaso (dose: 1 g / kg / aso), o le gaioiga o le nitric oxide synthase i totonu o le tino na faʻaitiitia aʻo faʻaitiitia le metabolites o le nitric oxide.I le taimi lava e tasi, o le numera o sela paʻepaʻe ma le fua o le apoptotic protein (p53) ma le antiapoptotic protein (Bcl-2) i totonu o sela paʻepaʻe e vavalalata foi i latou i iole masani.O nei fa'ai'uga ua fa'ailoa mai ai i lalo o le si'osi'omaga o le maualuga o le suka toto i vivo, o le fa'a'ele'ele o le mycelium pa'u oGanoderma lucidume mafai ona faʻaitiitia le gaosiga o ituaiga o le nitrogen reactive ma puipuia sela paʻepaʻe.

E faaopopo i leGanoderma lucidum, na matauina foi e le au suʻesuʻe le anti-anemia, hypoglycemic, anti-reactive nitrogen species ma anti-apoptotic aafiaga o le aganuu mycelium pautaAgaricus brasiliensis.I lalo o le faataitaiga manu lava lea e tasi, o le fua tutusa, ma le taimi lava e tasi tulaga, e ui lava o le pa'u mycelium aganu'u i lalo oAgaricus brasiliensise i ai foi se aafiaga lelei, o se faanoanoa o lona faatinoga e fai si vaivai nai lo leGanoderma lucidum.

Ae ui i lea, e tusa lava pe o le pa'u o le mycelium aganu'u i laloGanoderma lucidumpeAgaricus brasiliensis, e leai ni a'afiaga leaga i le toto suka, sela mumu po'o sela pa'epa'e o isumu masani.

O faʻaiʻuga o suʻesuʻega o loʻo i luga na lolomiina i le "International Journal of Mushrooms Medicinal" i le 2015 i mataupu e lua.

[Fa'apogai]

1. vitak TY, et al.Le Aʻafiaga o Mushrooms Faʻafomaʻi Agaricus brasiliensis ma Ganoderma lucidum (Higher Basidiomycetes) i luga o le Erythron System i Normal ma Streptozotocin-Induced Diabetic Rats.Int J Med Mushrooms.2015;17(3):277-86.

2. Yurkiv B, et al.Le Aʻafiaga o Agaricus brasiliensis ma Ganoderma lucidum Faʻasaʻo Mushroom Administration i luga ole L-arginine / Nitric Oxide System ma Rat Leukocyte Apoptosis i le Faʻataʻitaʻiga Type 1 Diabetes Mellitus.Int J Med Mushrooms.2015;17(4):339-50.

FAAIUGA

 
E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao
Na lipotia e Wu Tingyao i luga o faʻamatalaga muamua Ganoderma talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).
 
★ O lenei tusiga ua lomia i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala.★ O galuega o loʻo taʻua i luga e le mafai ona toe faia, faʻapipiʻi pe faʻaaoga i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a le tusitala.★ Solitulafono o le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le a tulituliloa e le tusitala ana matafaioi faʻaletulafono.★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.


Taimi meli: Sep-08-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<