1

 

pio_1

 

O se suʻesuʻega na lomia i le "Pharmacological Research" e le State Key Laboratory of Traditional Chinese Medicine Quality Research a le Iunivesite o Macau (tusitala tutusa o le lipoti suʻesuʻe) ma le tele o faʻalapotopotoga suʻesuʻe i totonu o Aukuso 2020 na maua:

O le fa'aopoopoina o isumu ile Ganoderma lucidum spore oil (800 mg/kg) i aso uma mo le 27 aso soso'o e mafai ona fa'aleleia atili ai le malosi ole phagocytic o macrophages ma le oona o sela fa'alenatura fa'ama'i (sel NK).

Macrophages ma sela fasioti tagata natura o le protagonists o le "innate immune tali".O la latou matafaioi i le puipuiga o le puipuiga e pei o fitafita leoleo o loo leoleo ma tausia le filemu i le lalolagi o tagata.E mafai ona ta'imua i latou i le puipuiga mai siama eseese, siama, ma sela o le kanesa.

O le mea lea, o le tali atu o le macrophages ma le natura fasioti tagata o le a faʻateleina i le faʻaopoopoga o le suauu spore, lea e mafai ona faʻateleina ai le avanoa o le puipuiga o le tino e fasiotia ai le tele o "fili le vaaia".

Aisea e fa'aleleia ai e le suauu spore le puipuiga?E vavalalata vavalalata ma siama intestinal.

O le inumaga e tufatufa atu i le tele o sela puipuia ma o loʻo iai foʻi ituaiga uma o siama.O masaniga taumafa eseese o le a faʻamalosia pe faʻavaivaia ai ituaiga eseese o siama o le intestinal, ma o fua faʻavae eseese o fuga o le intestinal ma metabolites e gaosia e ituaiga eseese o siama intestinal o le a aʻafia ai le itu ma le maualuga o le tali atu.

E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o lenei lipoti suʻesuʻe, pe a uma ona 'ai e isumu le suauu spore mo se vaitaimi, o le tuufaatasiga ma metabolites o latou fuga o le intestinal o le a suia, e pei o:

Le faʻateleina o siama aoga e pei o Lactobacillus, faʻaitiitia o siama leaga e pei o Staphylococcus ma Helicobacter, ma le suiga o le sili atu ma le sefulu ituaiga o metabolites e pei o le dopamine ma le L-threonine i le aofaʻi.

O nei suiga e aoga e faʻaleleia ai le phagocytosis o macrophages ma faʻaleleia ai le gafatia o le fasioti tagata o sela masani.

pio_5

I nai tausaga ua tuanaʻi, e tele suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le faʻaleleia atili o le Ganoderma lucidum fruiting body extract and spore powder e fesoʻotaʻi ma le faʻatonutonuina o fugalaʻau o le intestinal ma ona metabolites.I aso nei, o suʻesuʻega ua iu lava ina faia le avanoa i lenei vaega o le suauu spore.

E ui o le faateleina o le gaioiga o macrophages ma sela fasioti tagata masani e mafai ona faateleina ai le maualuga o le puipuiga o le tali atu i le natura, o le fausiaina o se fesoʻotaʻiga atoatoa ma le mafiafia e manaʻomia ai foi le lagolago a isi laina pito i luma (e pei o neutrophils ma sela dendritic) ma maua. sui e tali atu i le puipuiga (e pei o sela T, sela B ma antibodies).

Talu ai o le faʻamatalaga, o le paʻu o le spore ma le suauu spore o Ganoderma lucidum o loʻo i ai a latou lava tulaga lelei i le faʻatonutonuina o le puipuiga, aisea e le faʻaaogaina ai i le taimi lava e tasi e faʻateleina ai le avanoa e faʻafefe ai le "fili le vaaia"?

[Punaoa Faʻamatalaga] Xu Wu, et al.Ole su'esu'ega tu'ufa'atasia ole microbiome ma le metabolomic e fa'ailoa ai uiga fa'amu'ona ole Ganoderma lucidum spores oil i isumu.Pharmacol Res.2020 Aoku;158:104937.doi: 10.1016/j.phrs.2020.104937.

pio_2

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao
O Wu Tingyao o loʻo lipotia muamua Ganoderma lucidum faʻamatalaga talu mai le 1999. O ia o le tusitala o le "Ganoderma lucidum: Ingenious Beyond Description" (faʻasalalau i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).
 

★ O lenei tusiga e lolomiina i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala, ma o le pule e patino ia GANOHERB ★ O galuega o loʻo i luga e le mafai ona toe faia, faʻapipiʻi pe faʻaaogaina i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a GanoHerb ★ Afai o galuega ua faʻatagaina e faʻaaogaina, latou e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le lautele o le faʻatagaina ma faʻaalia le puna: GanoHerb ★ soliga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, GanoHerb o le a tulituliloaina ana matafaioi faaletulafono

pio_3


Taimi meli: Ian-21-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<