Научна соработка
GanoHerb има врвен центар за истражување и развој на ганодерма во Кина.Исто така, има воспоставено долгорочни стабилни кооперативни односи со Кинеската академија за медицински науки, Центарот за здравствена наука на Универзитетот во Пекинг, Академијата за земјоделски науки Фуџијан, Универзитетот за земјоделство и шумарство Фуџијан, Медицинскиот универзитет Фуџијан, Универзитетот за традиционална кинеска медицина Фуџијан, Нормалниот универзитет Фуџијан.Неколку меѓународно и национално реномирани специјалисти се задржани како технички консултанти за компанијата.Како резултат на тоа, GanoHerb стана проактивна корпорација поддржана од научни експерти со напредни дипломи и технолошка поддршка.

Национална технологија за заштита на патенти
1. Саморазвиените технологии на GanoHerb во подлогата за култура Ganoderma, технологијата за обработка на парчиња лушпа од Ganoderma се под заштита на патент 20 години.
Медиум за култура Ganoderma lucidum, GanoHerb само-развиена технологија „земајќи ја лушпата и сламата од коикс како медиум за култура на Ganoderma“, не само што ја штеди лушпата и сламата од семето coix, а Ganoderma одгледувана со овој метод има релативно повисоки полисахариди.Овој метод е функционален и лесен за индустријализација.Тоа е од големо значење за одржливиот развој на еколошкото земјоделство. Технологијатадоделена патентна заштита за 20 години пронајдок

2. Методот на обработка на парчињата ганодерма луцидум е „стапка на растворање на методот за подобрување на полисахаридите на Ganoderma lucidum“.Што може да ја подобри стапката на растворање на активната состојка.Екстракција на филаменти Парчињата од супстанции растворливи во масти, може да ја зголемат површината на контакт на парчињата активната состојка и водата, подобрувајќи ја ефикасноста на стапката на растворање на активните состојки растворливи во вода - полисахариди и заштита на активната и ефективна состојка од уништување.Тоа е најважниот начин за зголемување на лековитото дејство и користењето на Ganoderma lucidum.Овој метод поседува 20-годишна национална патентна заштита (патент број: 201310615472.3).

Национална единица за поставување стандарди за ганодерма
GanoHerb се приклучува на Националниот комитет за стандарди од 2007 година. Воспоставувајќи „технолошки стандарди во собирањето и преработката на прашокот од спори од ганодерма“ и постигнувајќи чекор напред.Во 2010 година, на GanoHerb му беше доверено од Државната администрација за храна и лекови и провинциската Администрација за лекови, да ги воспостави националните стандарди за „здрави прехранбени суровини и екстракт од ганодерма“ кои вклучуваат „воден екстракт од Ganoderma lucidum, екстракт од алкохол од ганодерма луцидум и масло од спори од ганодерма луцидум „со провинциската нарко инспекција.


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
<