на Плантажа и органско одгледување |Ксијанжилу

Органски плантажи на ганодерма во Девствената шума на планините ВуиПријатната клима на четирите сезони во планините Вуи обвиткана со бели облаци во текот на целата година ја родила ганодермата која ја апсорбира суштината на Небото и Земјата и содржи реики на планини и реки.Локалните легенди велат дека Пенг Зу водел живот на пустиник пиејќи ја планинската вода и јадејќи Ганодерма овде, додека Лаози правел апчиња за бесмртност со Вуи Ганодерма.По долгогодишни анализи и експерименти, кинеските и јапонските експерти за ганодерма открија дека девственото шумско подрачје на планините Вуји во моментов е главната област погодна за растење на ганодерма.Затоа, Wuyishan Ganoderma ја има изреката „Света Ганодерма“.

Самоизградена база;Чиста околина

GANOHERB Technology избра да изгради плантажи со Ganoderma со малку познати строги стандарди, кои бараат добра еколошка средина за местото на производство.Покрај тоа, не смее да има извори на загадување на 300 метри околу плантажата.Дури и во ретко населените планини Вуји, неопходно е да се избере обработливо подрачје со одличен квалитет на вода, удобна дренажа, отворена вентилација, лабава почва и малку кисела вода.И овие насади треба да бидат блиску до изворот на вода.

Во изградбата на насадите, компанијата внимателно го тестираше изворот на вода, почвата и воздухот и се стреми да ги постигне соодветните стандарди за раст на Ганодерма во секоја плантажа како што се чистотата на воздухот, интензитетот на светлината, pH на почвата и водата за наводнување.Сите плантажи имаат положено органско сертифицирање на Кина, САД, Јапонија и Европската Унија.Покрај тоа, големината на плантажата е исто така многу посебна.Вкупната површина на секоја основа не е голема.Со цел да се осигура дека секоја Ganoderma може да ужива доволна циркулација на воздухот, соодветно сонце и дожд, локалните одгледувачи на GANOHERB имаат свест за свесно заштита на еколошката средина и вегетациските ресурси.

基地图片

Одгледување трупци и едно парче Duanwood за една ганодерма

Од 1989 година, GANOHERB Technology има над 30 години искуство во имитативното диво одгледување на ганодерма.Технологијата GANOHERB го избира видот Ganoderma lucidum идентификуван од Кинеската академија на науките, користејќи природно дрво за култура како медиум за култура и користејќи квалификувана планинска изворска вода за наводнување.Како резултат на тоа, растената Ganoderma lucidum е голема и дебела по големина и убава во форма.

Органски плантажи и тригодишен лопатар по двегодишно одгледување

Основата на Ganoderma на GANOHERB технологијата е дизајнирана во строга согласност со меѓународниот стандард GAP (Добра земјоделска пракса).Изворската вода што ја користи GANOHERB Technology е подложена на ригорозни тестирања за да се обезбеди чистота и безбедност.Основата за одгледување ќе лежи три години откако ќе биде засадена две години.Ние одгледуваме само една Ganoderma lucidum на секое парче duanwood годишно, осигурувајќи дека секој Ganoderma lucidum целосно ја апсорбира исхраната.Не користиме хемиски ѓубрива, пестициди, хормони и генетски модифицирана технологија.Наместо тоа, рачно се ослободуваме од плевелите и штетниците за да го обезбедиме квалитетот и безбедноста на производите.Досега овие производи се органски сертифицирани од Кина, САД, Јапонија и Европската Унија.Спроведуваме строга контрола на температурата и влажноста во основата за Ganoderma lucidum за да создадеме соодветна имитативна средина за одгледување на диво.

Технологијата GANOHERB создаде комплетен сет на органски процеси на садење, внимателно негувајќи ја Ганодермата од изворот, осигурувајќи дека GANOHERB технологијата постојано се подобрува кон управувањето со квалитетот.


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
<