Saunia e Wu Tingyao

Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis e mana'omia Ganoderma lucidum1

Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis mana'omia Ganoderma lucidum2

Ana le seanoa le faamanatu o le Aso o le Hepatitis a le Lalolagi, atonu tatou te gauai atu e puipuia mai le novel coronavirus ma galo ai o loo i ai siama o le hepatitis o loo lafi i le pogisa.

Ona o le hepatitis virus e le faigata ai ona manava ma faamalosia i tatou e taofia i le falemai e pei o le novel coronavirus, e masani ona tatou le amanaiaina, ae e le faapea o le a galo ai i tatou.I le tele o tausaga, o le hepatitis virus o le a faʻaogaina le maualalo o le puipuiga e tuleia ai i tatou mai le hepatitis i lea laasaga ma lea laasaga i le abyss o ate cirrhosis, ate faaletonu po o le kanesa ate.

Ole amataga ole Aso ole Hepatitis ole Lalolagi

Pe a tatau ona faʻatulagaina se faʻamaʻi e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi o se "Aso o le Lalolagi" e faʻalauiloa ai le taua o le puipuia ma togafitiga i tagata uma, o lona uiga e masani ona le malamalama tagata lautele i le ogaoga o le faʻamaʻi.

Ina ia faʻateleina le gauai o tagata i le puipuia ma le togafitia o le hepatitis (aemaise lava le hepatitis B ma le C), o sui uma o le WTO na filifilia le aso 28 o Iulai e avea ma Aso o le Hepatitis i le Lalolagi i le 63rd World Health Assembly na faia i le 2010.

O lenei aso na filifilia ona o le aso fanau o Baruch S. Blumberg (1925-2011), o le na mauaina le siama o le hepatitis B.

Na maua e le saienitisi Amerika Iutaia le hepatitis B virus i le 1963, ma mulimuli ane faamaonia o le hepatitis B virus e mafai ona mafua ai le kanesa, ma saga atiina ae hepatitis B siama siama auala ma tui.Na faʻamanuiaina o ia i le Nobel Prizes in Physiology or Medicine i le 1976 ona o le mauaina o le amataga ma le faʻaogaina o le hepatitis B.

Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis mana'omia Ganoderma lucidum3

E leai se mea o le hepatitis ia te oe?

Masalo o loʻo popole le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi ona o loʻo faʻalogo tagata uma ile COVID-19.E le gata i le faatulagaina o le autu o le Aso o le Hepatitis i le lalolagi i lenei tausaga e faapea “E le mafai ona faatali le Hepatitis”, sa faamamafaina ai foi i lana upegatafa'ilagi aloaia:

E to'atasi le tagata e maliu i fa'ama'i e feso'ota'i ma le hepatitis i le ta'i 30 sekone, e o'o lava ile fa'afitauli ole COVID-19.E le mafai ona tatou faatali.E tatau ona tatou faia vave gaioiga e faasaga i viral hepatitis.

Aua e te manatu e leai sau mea e fai i le siama o le hepatitis.I le tulaga o le hepatitis B virus, lea e aafia ai le toʻatele o tagata, e tusa ai ma le WHO, e naʻo le 10% o tagata mamaʻi latou te iloa ua aʻafia i latou, ma e naʻo le 22% o tagata mamaʻi e maua togafitiga.

O le vaega o tagata ua aafia i le hepatitis C virus e aunoa ma le iloaina ma le le togafitia e sili atu ona maualuga aua e pei o le tele o tagata ua aafia i le hepatitis B virus, hepatitis C siama e mafai ona tumau mo le sefulu tausaga e aunoa ma faailoga.Pe a maua, e masani ona matua faaleagaina le ate ma faigata ona faasaoina.

E ui lava o lo'o iai nei tui ole hepatitis B e mafai ona puipuia ai le tupu mai o le ma'i hepatitis tumau, cirrhosis ma le kanesa o le ate, e leai se tui hepatitis C o maua.E ui lava o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻamaloloina le sili atu i le 95% o tagata mamaʻi hepatitis C, ma puipuia ai le tupu mai o le cirrhosis ma le kanesa o le ate, o tagata faʻamaʻi e itiiti lava le mauaina o suʻesuʻega ma togafitiga ina ia leai se avanoa e faʻaaoga ai vailaʻau faʻamaʻi.

E ui lava o antibodies e mafua mai i le tui hepatitis B e mafai ona faʻaogaina le 98% -100% puipuiga mai faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate ma le kanesa o le ate, o loʻo i ai lava se numera toʻaitiiti o tagata e leai ni antibodies pe a uma ona tui ae o i latou o loʻo laki e maua ai antibodies. e masani ona feagai ma le mou atu o antibodies i le matua.

E tusa ai ma se suʻesuʻega a tamaiti aʻoga i Taipei na faia e le National Taiwan University Hospital, o le 40 pasene o i latou na mauaina uma tui e tolu o le tui a o pepe e leai ni siama o le hepatitis B e mafai ona iloa i le 15 tausaga, ma e oo atu i le 70 pasene o i latou e leʻi maua i le hepatitis B. B antibodies i le 20 tausaga.

O le leai o ni antibodies na maua i totonu o le tino e le o lona uiga e leai se malosi puipuia o le tino.Atonu e na o le faaitiitia o le malosi o le puipuiga o le tino, ae o lenei mea moni ua faamanatu mai ai ia i tatou e le mafai ona faia tui puipuia mai le hepatitis B virus mo le olaga na o le tui, ae le o le taʻua e leai se tui mo le hepatitis C.

Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis mana'omia Ganoderma lucidum4 Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis mana'omia Ganoderma lucidum5

O su'esu'ega fa'afoma'i ua fa'amaonia ai e aoga Ganoderma lucidum i le togafitia o le hepatitis.

Na taʻua e Polofesa Zhibin Lin mai le Iunivesite o Peking aafiaga o le Ganoderma lucidum i le hepatitis i tala, tusi ma lauga:

Talu mai le vaitau o le 1970, o le tele o lipoti a le falemaʻi ua faʻailoa mai o le aofaʻi lelei o sauniuniga a Ganoderma i le togafitiga o le hepatitis e 73% i le 97%, ma le fua faatatau o togafitiga faafomaʻi e 44 i le 76.5%.

Ganoderma lucidum lava ia e iai sona aafiaga lelei i le togafitia o le hepatitis tuga;Ganoderma lucidum o loʻo i ai le aʻafiaga o le faʻaleleia o le aoga o vailaʻau faʻamaʻi i le togafitiga o le hepatitis tumau.

I le 10 lomia lipoti suesuega i viral hepatitis, e sili atu i le 500 mataupu o Ganoderma lucidum faʻaaogaina naʻo pe faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi i le togafitiga o le hepatitis viral ua lipotia.O a'afiaga fa'amalolo e fa'apea:

(1) Fa'ailoga fa'apitoa e pei o le vaivai, leai se 'ai, fa'atetele le manava, ma le tiga o le ate ua fa'aitiitia pe mou atu;

(2) Serum ALT toe foʻi i le masani pe faʻaitiitia;

(3) Ua toe fo'i i le tulaga masani le ate ma le fu'a ua fa'ateteleina po'o ua fa'aitiitia i tulaga eseese.

Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis mana'omia Ganoderma lucidum6

Ganoderma lucidum faaleleia hepatitis faaumiumi.

Na taʻua foi e Zhibin Lin i le tele o taimi i ana lauga ma tusitusiga e mafai ona faʻaaogaina Ganoderma naʻo ia pe faʻatasi ma vailaʻau i sisifo mo le togafitia o le hepatitis tumau:

O se lipoti a le falemaʻi mai le Falemaʻi a le Tagata o le Aai o Jiangyin, Jiangsu Province na faʻamaonia ai o le tuʻuina atu o le 6 Ganoderma lucidum capsules (e aofia ai le 9 kalama o le Ganoderma lucidum) i aso taʻitasi mo le 1 i le 2 masina e sili atu lona aafiaga nai lo le Xiao Chaihu Tang granules (o se masani masani. fa'aaogaina Fa'aSaina Fa'aSaina) i le togafitiga o le hepatitis B. Tusa lava po'o a fa'ailoga autu, fa'asino igoa, po'o le numera o siama i totonu o le tino, o le vaega Ganoderma ua fa'aleleia lelei.

O suʻesuʻega faʻafomaʻi na faia e le Second Clinical Medical College o Guangzhou University of Chinese Medicine na faʻamaonia ai o le tasi le tausaga o togafitiga ma Ganoderma lucidum capsules (1.62 kalama o le Ganoderma lucidum crude drug i le aso) ma le Lamivudine (o se vailaʻau faʻamaʻi) ua faʻaleleia atili ai. galuega ate o le hepatitis B ma'i ma maua ai se aafiaga antiviral lelei.

 

E le gata i lea, o se lipoti a le falemaʻi na lomia i le New Medicine e Gao Hongrui et.al.i le Falemai Lona Lua a Jilin City i le 1985 faailoa mai ina ua uma le faaaogaina o Ganoderma lucidum papa (papa taʻitasi e tutusa ma le 1 kalama o fualaau faasaina) 3 taimi i le aso i le togafitiga o le 30 mataupu o tagata mamaʻi ma HBsAg lelei tumau hepatitis malosi ( 6 i le 68 tausaga le matua, ma le vasega e sili atu i le 1 i le 10 tausaga) mo le 2 i le 3 masina,

16 mataupu na matua iloga le aoga (HBsAg le lelei liua, ate toe foi i le masani, faʻailoga ua mou atu pe faʻaleleia tele, ate ma le gaʻo ua soloia), 9 mataupu na aoga (HBsAg titer na faʻaitiitia i le 3 taimi, faʻaleleia le ate, faʻaleleia faʻamaoniga), ma naʻo. 3 mataupu na le aoga.O le aofaʻi o fua faatatau aoga e maualuga atu i le 90%, lea e toe faʻamaonia ai o Ganoderma lucidum lava ia o loʻo i ai se faʻaleleia lelei o aʻafiaga i viral hepatitis.

Ganoderma lucidum faʻaleleia le maʻi hepatitis.

O le lipoti a le falemaʻi na lomia e Zhou Liangmei i le Shanxi Medical Journal i le 1977 na faʻamauina ai le aotelega o mataupu e 32 o le hepatitis maʻi na togafitia i le paʻu o le spore i Pingwang District o le Itumalo o Wujiang - "O le aʻafiaga faʻamalolo e faamalieina talu ai e mou atu le jaundice i le averesi o le 6 i le 7. aso ma le mou atu uma o faʻamaoniga e pei o le fufusi o le fatafata, manava manava, puaʻi, leaga le fiaʻai ma le mimi samasama ma le toe faʻaleleia o le ate e tupu i totonu ole 15-20 aso.

E le gata i lea, ua faatalanoaina foi e le tusitala le tele o aafiaga faamanuiaina o le faaaogaina o le Ganoderma lucidum extract e faaleleia ai le hepatitis faaumiumi, hepatitis matuitui ma le kanesa ate.Faatasi ai ma i latou, sa sili ona faagaeetia au e Ms. Zhu na faatalanoaina i le 2009.

Sa ia totoina fualaau aina i Taichung, Taiwan mo le tele o tausaga.A'o le'i atoa lona 60, na maua o ia o se gasegase o le hepatitis B ma le C ma o lana ALT ma le AST liver index e sili atu i le 200. E ui ina sa ia inuina vave fualaau, ae o le index liver e lua na siitia pea i le tusa ma le 1,000 i totonu o le lua masina mai le saogalemu lautele. vaila'au i vaila'au fa'atupeina e le tagata lava ia.

Mulimuli ane, na amata ona ia taliaina le togafitiga ma le Ganoderma lucidum sauniuniga (vai vai + ava malosi) ma vailaʻau i sisifo.I le fua o aso uma o le 27 kalama o le Ganoderma lucidum, na toe foʻi ai lona ate i le masani i lalo ifo o le lua vaiaso.

Fa'avae o le fa'aogaina o le Ganoderma lucidum e puipuia ma togafitia ai le hepatitis viral

O suʻesuʻega faʻafomaʻi i le 40 tausaga talu ai ua faʻamaonia ai e mafai e Ganoderma lucidum ona puipuia le ate i auala nei:

(1) Faʻaleleia le puipuiga: Ganoderma lucidum polysaccharides e mafai ona faʻalavelaveina le gaioiga ma le faʻateleina o le siama o le hepatitis e ala i tulafono faatonutonu puipuia ina ia mafai ai e tagata gasegase ona vave faʻaleleia mai maʻi tusa lava pe latou te ola faatasi ma le siama.

(2) Puipuia sela o le ate: Toeitiiti lava o le hepatitis uma e fesootaʻi ma "se numera tele o radical free e osofaʻia sela o le ate".Ganoderma triterpenes ma polysaccharides e mafai ona faʻaleleia le malosi o le antioxidant o sela o le ate, aveese lelei faʻamaʻi saoloto ma faʻaitiitia manuʻa e mafua mai i le mumu e puipuia ai sela o le ate.

(3) Faʻaleleia le toe faʻafouina o sela o le ate: Ganoderma lucidum polysaccharides e mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le porotini i le ate ma faʻavaveina le toe faʻafouina o sela o le ate.

(4) Puipuiga ma togafitiga o le ate fibrosis: O le ate cirrhosis o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le oti i tagata mamaʻi ma le hepatitis viral, ma o le ate fibrosis o le amataga lea o le ate cirrhosis.Ganoderma lucidum triterpenes ma polysaccharides e mafai ona pala le alava o le ate ua fausia ma taofia ai le fausia o le alava ate.O le mea lea, o le 'ai vave Ganoderma lucidum e mafai ona fesoasoani e puipuia le tupu mai o le ate cirrhosis.

(5) Puipuia ma le togafitia o le kanesa o le ate: O le kanesa o le ate o le isi lea mafuaaga tele o le oti i tagata mamaʻi e maua i viral hepatitis.Ganoderma lucidum triterpenes e mafai ona taofia le faʻateleina ma metastasis o sela o le kanesa o le ate, ma Ganoderma lucidum polysaccharides e mafai ona faʻaleleia le malosi o le kanesa o le tino puipuia.I le taimi lava e tasi, o nei vaega tetele e lua o le Ganoderma lucidum e mafai foi ona faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o le ate, ma faʻaalia ai se puipuiga ma togafitiga i le kanesa o le ate.

(6) Faʻaitiitia le gaʻo: Ganoderma lucidum triterpenes ma polysaccharides e mafai ona faʻaitiitia le gaʻo o le ate (triglyceride), faʻaitiitia le mumū o le ate, ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o le ate e mafua mai i meaai le lelei.

(7) Faʻasaina o le hepatitis virus: E tusa ai ma se suʻesuʻega na lomia i le "Biotechnology Letters" i le 2006 e le School of Life Sciences, South China Normal University, Guangzhou, o le vaega autu o le triterpene o Ganoderma lucidum ─ ganoderic acids e mafai ona taofia lelei le toe faia o fa'ama'i hepatitis B i sela o le ate ma puipuia le fa'ateleina o le siama e aunoa ma le afaina o sela o le ate (e pei ona fa'aalia i le ata i lalo).

Fa'anatinati fa'asagatau fa'ama'i hepatitis mana'omia Ganoderma lucidum7

Talu ai o le a le mou atu le siama, faʻamolemole faʻaauau pea ona 'ai Ganoderma lucidum.

I le faaopoopo atu i le novel coronavirus ma le hepatitis virus, e tatau ona tatou aʻoaʻoina le auala e ola filemu ai ma le tele o isi virusi.

E ui lava e sili atu ma le tasi le fili, e tutusa uma lava le mataupu faavae o le gaioiga mo le puipuiga o le tino.O le mea lea, Ganoderma lucidum, lea e mafai ona tau faasaga i le hepatitis virus, o le mea moni o se auupega e faasaga i le novel coronavirus.

E ui o le WHO o loʻo naunau e faʻaumatia le hepatitis, e tatau ona tatou taʻutino atu e le o le hepatitis virus poʻo le novel coronavirus o le a mou atu mai le aafiaga o le feagai ai ma le siama mo se taimi umi.

I le faaopoopo atu i le tausisia o tulafono faatonutonu e tetee atu i le faamai, taiala faafomai ma tui, o le mea e mafai ona tatou faia o le taumafaina atili Ganoderma lucidum e faatumauina ai le puipuiga i se tulaga maualuga.E tusa lava po o le a le ituaiga virus e sau, o le maʻi tuga e faʻasolosolo malie, o le maʻi vaivai e leai ni aʻafiaga, ma o le a maua ai se tino maloloina.

FAAIUGA

E uiga i le tusitala/ Ms. Wu Tingyao

Na lipotia muamua e Wu TingyaoGanoderma lucidumfa'amatalaga

talu mai le 1999. O ia o le tusitala oFa'amalologa ma Ganoderma(faasalalauina i le People's Medical Publishing House ia Aperila 2017).

★ O lenei tusiga e lolomiina i lalo o le faatagaga faapitoa a le tusitala, ma o le pule e a GANOHERB

★ O galuega o loʻo i luga e le mafai ona toe gaosia, faʻapipiʻi pe faʻaaogaina i isi auala e aunoa ma le faʻatagaina a GanoHerb

★ Afai na faʻatagaina galuega e faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le lautele o le faʻatagaina ma faʻaalia le puna: GanoHerb

★ Le solia o le faʻamatalaga o loʻo i luga, GanoHerb o le a tulituliloaina ana matafaioi faʻaletulafono

★ O le uluai tusitusiga o lenei tusiga na tusia i le gagana Saina e Wu Tingyao ma faaliliuina i le Igilisi e Alfred Liu.Afai ei ai se eseesega i le va o le faaliliuga (Igilisi) ma le uluai (Saina), o le a manumalo le uluai Saina.Afai ei ai ni fesili a le au faitau, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tusitala muamua, Ms. Wu Tingyao.

15
Tu'u atu le Aganu'u Soifua Maloloina i le Meleniuma
Fesoasoani i le Soifua Maloloina mo Tagata Uma


Taimi meli: Au-03-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<