Tulaga1

I le aso 12 o Tesema, na lipotia mai ai e le Red Star News e faapea o le fale faafiafia o Kathy Chau Hoi Mei na faasilasila lona maliu ona o se gasegase.O Chau Hoi Mei sa togafitia muamua i le falemai i Beijing ma ua leva ona mafatia i le lupus erythematosus.

Tulaga2 

O Chau Hoi Mei e mafai ona taʻua o le "Zhou Zhiruo" sili ona matagofie i loto o se augatupulaga.Sa ia fiafia foi i le tele o ata tifaga masani ma ata televise, e pei o le "Looking Back in Anger", "The Feud of Two Brothers", "The Breaking Point", "State of Divinity", ma le "The Legend of the Condor Heroes" .Ua lipotia mai o le soifua maloloina o Chau Hoi Mei e masani lava ona leaga, o loʻo mafatia i le lupus erythematosus.O le mea lea, e leʻi fanau o ia, ona o le fefe neʻi pasi atu le faʻamaʻi i le isi tupulaga.

Lupus erythematosus ose ma'i autoimmune, ae le o se fa'ama'i pa'u.

Systemic lupus erythematosus ose fa'ama'i autoimmune e le iloa mafua'aga.Sa ta'ua muamua o se tasi o faama'i sili ona faigata e tolu i le lalolagi.E mafai ona afaina ai le tele o totoga, e pei o mama ma fatuga'o, ma i tulaga ogaoga, e ono afaina ai le fatugalemu o le tino.

O le a le faʻamaʻi autoimmune: E fesoʻotaʻi ma le faʻaletonu o le tino o le tino, o lona uiga ua aliaʻe mai le tele o faʻamaʻi o le tagata lava ia e le tatau ona aliali i totonu o le tino.O nei faʻamaʻi a le tagata lava ia o le a osofaʻia aano ma totoga maloloina, ma mafua ai le tali atu i le autoimmune.

O le fa'ailoga sili ona iloga o le lupus erythematosus o le foliga mai o se mageso e pei o se pepepepe i luga o alafau, lea e foliga mai na utia e se luko.E le gata i le faaleagaina o le pa'u, e mafai foi ona afaina ai le tele o tino ma totoga i le tino atoa.

Lupus erythematosus e sili atu ona taatele i fafine.

O a ituaiga tagata e sili atu ona maua i le lupus erythematosus?

Dr. Chen Sheng, le Sui Faatonu ma le Fomai Sili o le Matagaluega o Rheumatology ma Immunology i Renji Hospital o loʻo fesoʻotaʻi ma le Shanghai Jiao Tong University School of Medicine, faʻamatalaina: Lupus erythematosus e le o se faʻamaʻi masani, faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻapitoa e tusa ma le 70 i totonu. 100,000.Afai e fa'atatau i le faitau aofa'i o le 20 miliona i Shanghai, atonu e sili atu i le 10,000 tagata gasegase e maua i le lupus erythematosus.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamaʻi, o le systemic lupus erythematosus e masani lava ona tupu i fafine o le fananau mai o tausaga, ma le fua o fafine ma alii maʻi e oʻo atu i le maualuga 8-9: 1.

E le gata i lea, o le tele o le faʻaalia i ave o le ultraviolet, faʻafefe o le la, o vailaʻau faʻapitoa poʻo meaʻai, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma siama, e mafai ona faʻaosoina uma le faʻamaʻi o faʻamaʻi autoimmune i tagata taʻitoʻatasi o loʻo iai se faʻamaʻi.

Systemic lupus erythematosus e le mafai ona togafitia i le taimi nei, ae e mafai ona pulea mo se taimi umi.

I le taimi nei, e le'o iai lava se vaifofō mautinoa mo le systemic lupus erythematosus.O le sini o togafitiga o le faʻaitiitia o faʻamaoniga, pulea le faʻamaʻi, faʻamautinoa le ola umi, puipuia le faʻaleagaina o totoga, faʻaitiitia le gaioiga o le faʻamaʻi i le tele e mafai ai, ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o vailaʻau.O le fa'amoemoe o le fa'aleleia lea o le soifua lelei o le tagata ma'i ma ta'ita'ia i latou i le puleaina o le ma'i.E masani lava, o le systemic lupus erythematosus e masani ona togafitia i le faʻaogaina o glucocorticoids faʻatasi ma immunosuppressants.

Na faʻamatala e le Faʻatonu Chen Sheng, ona o le maua o vailaʻau sili atu ona aoga, o le tele o tagata gasegase e mafai ona pulea lelei o latou tulaga, ola masani ma tausia galuega masani.O ma'i e maua i tulaga mautu e mafai fo'i ona maua ni fanau soifua maloloina.

Ganoderma lucidumfai mai e fesoasoani e faʻaitiitia faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi autoimmune.

E tele ituaiga o faʻamaʻi autoimmune.I le faaopoopo atu i le lupus erythematosus, lea e leʻi leva ona vaʻaia e le lautele, o loʻo i ai foʻi faʻamaʻi e pei o le rheumatoid arthritis, ankylosing spondylitis, psoriasis, myasthenia gravis, ma vitiligo, ma isi.

I le tulaga o soʻo se faʻamaʻi autoimmune, e oʻo lava i vailaʻau sili ona aoga e le mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma ni tapulaa.Peitai,Ganoderma lucidume mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga o vailaʻau, ma i nisi tulaga, faʻaleleia taunuuga togafitiga.A tu'ufa'atasia ma togafitiga fa'aonaponei, e tele sona sao i le soifua maloloina lautele o gasegase.

O Dr. Ning-Sheng Lai, o le faatonu o le Falemai o Dalin Tzu Chi, o se pulega taʻutaʻua i Taiwan i le togafitia o faʻamaʻi o le autoimmune.Na ia faia le suʻega lenei i le silia ma le sefulu tausaga talu ai:

Na vaevaeina isumu lupus i ni vaega se fa.O le tasi vaega e leʻi faia ni togafitiga, tasi le vaega na tuʻuina atu steroids, ma isi vaega e lua na tuʻuina atu i lalo ma maualuga dosesGanodermalucidumextract, lea e aofia ai triterpenes ma polysaccharides, i a latou fafaga.O isumu na tausia i lenei meaai seia oo ina feoti.

O le suʻesuʻega na maua ai i totonu o le vaega o isumu na tuʻuina atu se fua maualuga oGanodermalucidum, o le faʻaogaina o le autoantibody faʻapitoa Anti-dsDNA i totonu o latou toto na faʻaititia tele.E ui lava e laʻititi laʻititi i le vaega steroid, o le amataga o le proteinuria i isumu na faʻatuai i le 7 vaiaso faʻatusatusa i le vaega steroid.O le numera o lymphocytes e osofaʻia totoga taua e pei o mama, fatugaʻo, ma le ate na matua faʻaititia foi.Ole averesi ole ola ole 7 vaiaso le umi nai lo le vaega steroid.E tasi le isumu na ola fiafia mo le silia ma le 80 vaiaso.

Tulaga maualuga oGanoderma lucidume mafai ona fa'aitiitia ai le malosi o le puipuiga, puipuia le fa'agaioiga o totoga taua e pei o fatuga'o, ma fa'apea e fa'aleleia ai le tulaga o le soifua maloloina o isumu, ma fa'aumiina ai o latou ola.

—-Sii mai le “Healing with Ganoderma” saunia e Tingyao Wu, itulau 200-201.

O le tauivi ma faʻamaʻi autoimmune o se mataupu i le olaga atoa.Nai lo le toe tuʻuina atu o le puipuiga o le tino, e sili atu le faʻatonutonuina i taimi uma i le Ganoderma Lucidum, faʻatagaina le puipuiga o le tino e ola faʻatasi ma i tatou i taimi uma.

O le ulutala ata o le tusiga e maua mai i le ICphoto.Afai ei ai se soliga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou mo le aveeseina.

Punavai o tusitusiga:

1. “E Fiafia’ Lupus i Fafine Lalelei?”Xinmin i Vaiaso ta'itasi.2023-12-12

2. “O Fafine o Fa'aalia nei Fa'ailoga e Tatau Ona Matata'i i le Systemic Lupus Erythematosus” Falema'i Fa'atasi Muamua a le Iunivesite o Xi'an Jiaotong.2023-06-15


Taimi meli: Tes-21-2023

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<