puipuia1

I le lata i le faaiuga o le tausaga, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le coronavirus ua toe malosi.10 mataupu fou i Tianjin, 4 mataupu fou i Shenzhen, 58 mataupu fou i Anyang, Henan… O afea e muta ai le faʻamaʻi o le atunuʻu?

I le taimi nei, "O le tauina o le faʻamaʻi e faʻalagolago i ai e malosi le puipuiga".

Ia Aukuso 2021, Dr. Wu Shuisheng mai le Fujian University of Traditional Chinese Medicine faʻasoa mai ia i matou le taua o le TCM i le faʻatonutonuina o le puipuiga i totonu o le potu faʻasalalauga ola o le "Faʻasoa Faʻamatalaga a Fomai Taʻutaʻua".

“O vailaʻau pateni Saina e pei ole Yupingfeng Granules, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻaSaina masani e pei ole ginseng maGanoderma lucidum, e mafai ona toe faʻafoʻisia le paleni puipuia o le tino.O vailaʻau faʻaSaina masani e aoga mo le puipuia o le puipuiga."

E iloa e tagata uma lena meaGanoderma lucidume mafai ona faʻatonutonu le puipuiga, ae faʻafefeaGanoderma lucidumfaatonutonu le puipuiga?O le a le faiga o lana gaioiga?O le asō o le a tatou toe faʻalauiloaina lenei malamalama masani.

O faʻamaʻi uma e fananau mai i le leai o se Primordial Qi aʻoGanoderma lucidumfetuutuunai atoatoa le puipuiga.

O Peng Ziyi, o se saienitisi faafomai lauiloa o le tagatanuu o Bai i le tuai o Qing Dynasty ma le amataga o le Malo o Saina, na faapea mai "o faamaʻi uma e mafua mai i le faaletonu o Ben Qi".

O Dong Hongtao, o se fomaʻi TCM, e talitonu i le tasi itu, o le manatu o loʻo taʻua i luga e faʻavae i luga ole Qi maloloina, ma o se faʻaaliga o le manatu o le "pe a faʻasaoina le Qi maloloina i totonu, e le mafai ona faʻalavelave faʻamaʻi" i le " The Internal Canon of Medicine”;i le isi itu, o le sailiga i totonu.I le togafitiga o faʻamaʻi, e tatau ona gauai atu i le sailia o Qi maloloina mai totonu nai lo le naʻo le taulai atu i le faʻaumatiaina o pathogens.

Ganoderma lucidumo se vailaʻau lelei mo le "faʻamalosia le teteʻe o le tino ma faʻamalosia le faʻavae" i totonu o le fale teu oloa o vailaʻau faʻaSaina masani.E "agamalu i le natura, e le oona ma mafai ona faʻamalolo le mamafa o le tino ma faʻalautele tausaga o le olaga e ala i le taumafaina umi".E na'o le pau lea o le "togafitiga pito i luga" i le faitau afe o vailaʻau faʻa-Saina e mafai ona ulu i totonu o le fatu, ate, mama ma fatugaʻo meridian.

E ese mai vailaʻau lautele o loʻo faia se sao i luga ole tino, vailaʻau faʻaSaina masaniGanoderma lucidume tulaga ese i lona fa'atonuga atoa o totoga o le tagata, fa'atumauina le Primordial Qi, fa'atino ana galuega o le fa'amalosia ma le fa'amalosia o le tete'e o le tino, togafitia le fa'ama'i a'o le'i tula'i mai, ma fa'atonutonu le puipuiga.

puipuia2

BadyGanoderma Lucidum

O suʻesuʻega faʻafomaʻi faʻaonaponei ua faʻamaonia ai lena meaGanoderma lucidume mauoa i le tele o mea aoga.Ona o le gaioiga faʻatasi o nei mea,Ganoderma lucidume iai a'afiaga fa'amalologa taua i le tele o itu.E mafai ona faʻatonutonu atoatoa galuega a totoga eseese o le tino o le tagata, faʻatonutonu Primordial Qi, faʻamalosia le puipuiga o le tino, faʻatonutonu le suka toto, pulea le toto toto, fesoasoani i le leitio ma le chemotherapy, ma faʻaleleia le moe.

puipuia3

Faatasi ai ma i latou, o le immunomodulatory aafiaga o se aafiaga pharmacological taua oGanoderma lucidum. Ganoderma lucidumspores polysaccharides ma triterpenoids faʻaleleia galuega faʻapitoa ma le le faʻapitoa a le tino e ala i auala eseese o gaioiga.Ae ui i lea, o le immunomodulatory aafiaga oGanoderma lucidume le tutusa lelei ma mea masani faʻaleleia puipuiga.

O se suʻesuʻega na lomia i le lomiga o Aukuso 2020 o le "Pharmacological Research" e le State Key Laboratory of Quality Research in Chinese Medicine (Iunivesite o Macau) (tusitala tutusa o le lipoti o suʻesuʻega) ma le tele o faʻalapotopotoga suʻesuʻe i totonu o le atunuʻu na maua ai:

Fa'aopoopo i isumuGanoderma lucidumsuauu spore (800 mg/kg) i aso uma mo le 27 aso sosoo e mafai ona faʻaleleia atili le malosi phagocytic o macrophages ma le cytotoxicity o sela fasioti tagata natura (sel NK).

O macrophages ma sela faʻamaʻi faʻale-natura o le faʻataʻitaʻiga o le "faʻalavelave faʻapitoa", ma o la latou matafaioi i le puipuiga o le tino e pei o leoleo o loʻo leoleo ma tausia le faʻatonuga i le lalolagi o tagata.Latou te faia le laina muamua o le puipuiga mai siama eseese, siama ma sela o le kanesa.

puipuia4

O le mea lea, o le tali atu o macrophages ma sela fasioti tagata masani o le a faʻateleina e ala i le faʻaopoopoga o le suauu spore, lea o le a mautinoa ai le faʻaleleia atili o avanoa o le tino puipuia e tuʻituʻi ese ai "fili le vaaia" eseese.[Source: ganodermanews.com -- "Ua faamaonia e le Iunivesite o Macau lena meaGanoderma lucidumO le suauu spore e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻafetaui laulaʻau o le intestinal" tusia e Wu Tingyao]

Ganoderma lucidume tele sona sao i le puipuiga o le puipuiga ma e fetaui lelei mo tagata e vaivai tele, vaivai le puipuiga ma le soifua maloloina.E fesoasoani i le faʻaleleia o le puipuiga o le tino o le tagata ma faʻaitiitia le faʻaleagaina e mafua mai i mea faʻamaʻi eseese i le tino o le tagata.O se filifiliga maloloina mo le puipuia ma togafitiga faʻamaʻi.

puipuia5

I aso anamua,Ganoderma lucidumsa i ai le igoa ta'uleleia o le "Mutia Ola-Save Immortal Grass".I aso nei, o se "auupega maʻai" mo le faʻatonutonuina o le puipuiga.O le a le filifiliga sa'o mo le galueaina o le soifua maloloina i aso taitasi?

Ua lata mai le Tausamiga o le Tautotogo.O le saunia o oloa Ganoderma mo ou aiga ma uo e mafai ona avea ma se filifiliga manaia.A uma mea uma, o ai e le faʻamoemoe i se Faʻamanatuga o le Tautotogo maloloina ma toe faʻatasi?

Fa'asinomaga:

1. Xianfeng Bao et al.Vaega fa'aolaola ma a'afiaga fa'afoma'i o le Ganoderma lucidum spore powder [J].Saienisi ma Tekinolosi Alamanuia Taumafa, (2020) 06-0325-07

6

Tu'u atu le Aganu'u Soifua Maloloina i le Meleniuma
Fesoasoani i le Soifua Maloloina mo Tagata Uma


Taimi meli: Ian-13-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
<