Tidlige kliniske observasjoner har vist at det er en viss sammenheng mellom allergisk rhinitt og allergisk astma.Flere studier har bekreftet at 79-90% av astmapasientene lider av rhinitt, og 40-50% av allergisk rhinittpasienter lider av allergisk astma.Allergisk rhinitt kan forårsake astma fordi problemer i de øvre luftveiene (nesehulen) forårsaker endringer i balansen i de nedre luftveiene, som igjen forårsaker astma.Eller, mellom allergisk rhinitt og allergisk astma, er det noen lignende allergener, så pasienter med allergisk rhinitt kan også lide av astma.[Informasjon 1]

Vedvarende allergisk rhinitt regnes som en uavhengig risikofaktor for astma.Hvis du har symptomer på allergisk rhinitt, bør du behandle det så raskt som mulig, ellers vil helsen din bli påvirket på sikt.

Hvordan forebygge og kontrollere allergisk rhinitt?

Det anbefales generelt at pasienter unngår kontakt med allergener i størst mulig grad, som å bruke masker når de går ut, soling av sengetøy og kluter og fjerning av midd;pasienter bør få medisinsk behandling under veiledning av en lege;for barn, når symptomer på allergisk rhinitt oppstår, er det nødvendig å utføre immunterapi så snart som mulig for å forhindre at allergisk rhinitt utvikler seg til astma.

1. Medikamentell behandling
For tiden avhenger den viktigste kliniske behandlingen av medisiner for å kontrollere symptomene på allergisk rhinitt.De viktigste legemidlene er nesesprayhormonmedisiner og orale antihistaminmedisiner.Andre terapeutiske regimer inkluderer også neseskylling hjelpebehandling og TCM-akupunktur.De spiller alle en rolle i behandlingen av allergisk rhinitt.[ Informasjon 2]

2. Desensibiliseringsbehandling
For pasienter med åpenbare kliniske manifestasjoner som har opplevd mislykkede konvensjonelle behandlinger, har allergentester og er alvorlig allergiske mot støvmidd, anbefales de å få behandling for desensibilisering av støvmidd.

Det er for tiden to typer desensibiliseringsbehandling i Kina:

1. Desensibilisering ved subkutan injeksjon

2. Desensibilisering ved sublingual administrering

Desensibiliseringsbehandling er nå den eneste mulige måten å "kurere" allergisk rhinitt, men pasienter må ha en høy grad av etterlevelse og fortsette å akseptere behandling i 3 til 5 år med periodisk gjennomgang og regelmessig medisinering.

Pan Chunchen, en behandlende lege ved avdeling for otolaryngologi, det første tilknyttede sykehuset ved University of Science and Technology of China, sa at fra den nåværende kliniske observasjonen er sublingual desensibilisering sannsynligvis effektiv for de fleste pasienter.I tillegg klarte ikke andre pasienter å oppnå ekte desensibilisering på grunn av utilstrekkelig etterlevelse og noen objektive årsaker.

Ganoderma lucidumkan forbedre allergisk rhinitt forårsaket av pollen.

Pollen er et av de viktigste allergenene for allergisk rhinitt.I følge forskning fra Kobe Pharmaceutical University i Japan kan Ganoderma lucidum redusere allergiske symptomer forårsaket av pollen, spesielt den irriterende nesetettheten.

Forskerne matet malte Ganoderma lucidum fruktlegemer til marsvin som var allergiske mot pollen og lot dem samtidig suge pollen en gang daglig i 8 uker.

Som et resultat, sammenlignet med marsvin uten Ganoderma-beskyttelse, hadde Ganoderma-gruppen betydelig reduserte symptomer på nesetetthet og redusert antall nysinger fra den 5. uken.Men hvis marsvin sluttet å ta Ganoderma, men fortsatt ble eksponert for allergener, var det ingen forskjell i begynnelsen, men problemet med nesetetthet ville dukke opp igjen innen den andre uken.

Det er verdt å nevne at spiseLingzhivirker ikke umiddelbart.Fordi forskerne prøvde å gi en høy dose Ganoderma lucidum til marsvinene som allerede hadde hatt rhinittsymptomer i halvannen måned, ble ikke symptomene bedre etter 1 uke.

Denne studien forteller oss at Ganoderma lucidum fortsatt kan forbedre allergisk rhinitt selv om den ikke kan bli kvitt allergener, men den kan ikke ha effekt umiddelbart.Pasienter må spise tålmodig og fortsette å spise Ganoderma før de kan føle effekten avReishi-sopp.【Informasjon 3】

 

d360bbf54b

Referanser:

Informasjon 1” 39 Health Net, 2019-7-7, Verdens Allergidag:"Blodet og tårene" avAllergiskRhinittPasienter

Informasjon 2: 39 Health Net, 2017-07-11,Allergisk rhinitt er også en "rikdomssykdom", kan den virkelig kureres?

Informasjon 3: Wu Tingyao,Lingzhi,Genialt bortenfor
Beskrivelse


Innleggstid: 25. mai 2020

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss
<