ʻO ka ʻoiaʻiʻo mōʻaukala o Ganoderma lucidum (1)

Maopopo loa iā ʻoeʻO Reishi mushroom, ka mea pohihihi a kupanaha i na kanaka he nui mai ka wa kahiko mai a hiki i keia manawa?

ʻO Reishi mushroomma na buke kahiko 

Ua hoʻopaʻa mua ʻia ʻo Reishi mushroom maʻO Shen Nong Materia Medica, ka mea i olelo maiGanoderma sinense"hoʻolōʻihi i ke ola ma ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ke kino a pale i ka ʻelemakule".ʻO Ganoderma lucidum"Hoʻoneʻe i nā kumu pathogenic congealing i loko o ka umauma, pōmaikaʻi i ka puʻuwai qi, tonifies a hoʻopiha i ka waena qi, hoʻonui i ka naʻauao, pale i ka poina, a hoʻolōʻihi i ke ola ma ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ke kino a pale i ka ʻelemakule inā ʻai ʻia no ka manawa lōʻihi."

ʻO ka ʻoiaʻiʻo mōʻaukala o Ganoderma lucidum (2)

ʻO ka ʻoiaʻiʻo mōʻaukala o Ganoderma lucidum (3)

ʻO ka noiʻi lāʻau lapaʻau o kēia wā maʻO Reishi mushroom

No ke aha he nui nā hana lāʻau lapaʻau ʻo Reishi mushroom?I nā makahiki i hala iho nei, ua hōʻoia ka noiʻi houʻO Ganoderma luciduma ʻo kāna mau mea hoʻoikaika i ka nui o nā hopena pharmacological:

1. Ka hopena immunomodulatory

ʻO Ganoderma lucidumLoaʻa iā ia ka hana o ka hoʻonui ʻana i ka immunity non-specific: hoʻoikaika i ka maturation, differentiation a me ka hōʻike antigen o nā cell dendritic, a me ka hoʻonui ʻana i nā hana o nā macrophages mononuclear a me nā cell killer kūlohelohe.ʻO Ganoderma lucidumhe hana hoʻi e hoʻonui ai i ka palekana kūikawā: hoʻolaha i ka hoʻonui ʻana o B a me T-lymphocytes a me ka hana ʻana o nā antibodies a me nā cytokines.

2. Ka hopena anti-tumor

ʻO Ganoderma lucidumpale i ka ulu ʻana o nā ʻiole i hoʻololi ʻia i nā ʻiole ma o ka hoʻonui ʻana i ka palekana anti-tumor, ke kāohi ʻana i ka angiogenesis tumor, a me ka pale ʻana i ka pakele ʻana mai ka maʻi.

3. ʻO ka hopena hypnotic sedative, hopena analgesic

ʻO Ganoderma lucidumhiki ke hana maikaʻi no ka pale ʻana a me ka mālama ʻana i nā ʻano maʻi e like me ka maʻi Alzheimer a me ka maʻi o Parkinson ma o kāna mau hana anti-inflammatory a me ka anti-oxidant.Hiki iā ia ke hōʻemi i ka neurodegeneration, hoʻomaikaʻi i ke aʻo ʻana a me ka hoʻomanaʻo ʻana, hoʻoikaika i ka hoʻoulu hou ʻana o ke aʻalolo, hoʻemi i ka ischemia cerebral, a kāohi i ka hopu ʻana i ka epileptic.

4. Antitussive, antiasthmatic, anti-inflammatory and anti-allergic hopena

ʻO Ganoderma lucidumhiki ke pale a mālama i ka maʻi maʻi rhinitis, bronchitis mau loa, allergic tracheoalveolitis a me ka ea hyperresponsiveness i loko o nā ʻano holoholona ma o ka hoʻoponopono immune a me nā hana anti-inflammatory.

5. ʻO ka hopena o ka hoʻohaʻahaʻa i ke koko, hoʻoponopono i ka momona o ke koko a pale i ka puʻuwai

ʻO Ganoderma lucidumhiki ke hoʻohaʻahaʻa i ke koko, hoʻemi i ka cholesterol a me ka lipoprotein haʻahaʻa haʻahaʻa, hoʻonui i ka lipoprotein kiʻekiʻe, a pale i nā cell endothelial vascular.

6. Tka hopena o ka hoʻoponopono ʻana i ka endocrine a me ka hoʻokuʻu ʻana i ka maʻi diabetes

ʻO Ganoderma lucidumhiki ke hoʻemi i ke kō koko i nā ʻano holoholona o ka maʻi diabetes, hoʻēmi i ka pōʻino o ka mokupuni, hoʻoikaika i ka huna ʻana o ka insulin, a hoʻemi i nā pilikia maʻi maʻi e like me ka nephropathy diabetic, cardiomyopathy a me retinopathy.

7. Ka hopena o ka proteanaʻōpū ʻōpū a pale akuanapoino o ke ake

ʻO Ganoderma lucidumhiki ke hoʻohana ʻia no ka mālama ʻana i nā maʻi ʻōpū i hoʻokumu ʻia e ka waiʻona, nā lāʻau lapaʻau, ke koʻikoʻi, ka pyloric ligation a me nā mea ʻē aʻe.ʻO Ganoderma lucidumhiki ke pale i ka mumū o ka digestive tract i hoʻoulu ʻia e nā lāʻau lapaʻau a me nā maʻi fungal, hoʻomaikaʻi i ka hana immune o ka mucosa intestinal, a hoʻoponopono i ke kaulike ʻole o ka flora intestinal.

8. Ka hopena o preventingʻeha ʻeha ʻeha a me ka maʻi kīkī mau

ʻO Ganoderma lucidumloaʻa i nā hopena pale a hoʻōla i nā ʻano holoholona o nā maʻi ʻōnaehana urinary e like me ka hōʻeha ʻeha ʻeha, nephropathy diabetic, renal fibrosis, a me nā ʻōpū o ka ʻōnaehana urinary.

9. Ka hopena anti-kahiko

ʻO Ganoderma lucidumhiki ke hoʻomaikaʻi i ka hana immune i nāwaliwali e ka ʻelemakule.ʻO Ganoderma lucidumhiki ke pale aku i ka oxidation a scavenge free radicals, pale aku i ka oxidative stress pōʻino o ka puʻuwai, lolo, ate, spleen, ʻili a me nā ʻāpana ʻē aʻe a me nā ʻiʻo i hoʻokumu ʻia e ka ʻelemakule, a hoʻomaikaʻi i ke aʻo ʻana a me ka hoʻomanaʻo ʻana ma muli o ka ʻelemakule.

10. Ka hopena antiviral

Ma ke kāohi ʻana i ka adsorption viral a me ke komo ʻana,ʻO Ganoderma lucidumpale i ka ho'āla 'ana o nā antigens viral mua, ke'ake'a i ka hana o ka viral reverse transcriptase a me ka protease, ke'ake'a i ka DNA viral a i'ole ka RNA replication a me ka synthesis protein viral, a he hopena antiviral i ka ma'i influenza, ka ma'i herpes a me ka ma'i hepatitis B.

'Ōlelo Aʻo: Ua unuhi ʻia ka ʻike ma luna mai ka P11-P15 o ka puke "The Pharmacology and Clinical Practice of Ganoderma lucidum" i hoʻoponopono ʻia e Lin Zhibin lāua ʻo Yang Baoxue a paʻi ʻia e Peking University Medical Press.

ʻO Reishi mushroomi lokohoupharmacopoeia

ʻO ka paʻi 2000 oʻO ka Pharmacopoeia o ka Lepupalika Kanaka o Kinakomo i na kino hua maloo oʻO Ganoderma lucidumaGanoderma sinensema ke ano he mau laau lapaau Pake hou, e ike pono ana i ka waiwai o ka laau lapaauGanoderma.

I ka makahiki 2008, ua hoʻopaʻa inoa ʻo Kina a me ʻAmelika Hui Pū ʻIaMemorandum of ka hoomaopopo ana ma Pharmacopoeia Work, hoʻokumu i ka pahuhopu like o ka launa pū ʻana ma waena o nā ʻaoʻao ʻelua - e hōʻoia i ka maikaʻi a me ka palekana o ka lāʻau lapaʻau lehulehu a me ka hoʻoikaika ʻana i ka hoʻomohala olakino o ka ʻoihana lāʻau.I kēia manawa, ua hoʻoholo ʻia kēlāʻO Ganoderma lucidum, Andrographis paniculata, Centella asiatica, Kinamona, aArtemisia makahikiua komo iloko o kaCompendium Nā meaʻai meaʻai(DSC).

ʻO ka puke wehewehe ʻōlelo lāʻau lapaʻau Kinahoʻopaʻa pū i kēlā hihiuʻO Ganoderma AtrumLoaʻa nā hana o ka hoʻonui ʻana i ke ake a me ka puʻupaʻa, hoʻoikaika i ka iwi a me ka iwi, hoʻomaha i ka ʻuhane a hoʻoikaika i ka ʻōpū, a hoʻoikaika i ka ʻōnaehana pale.

ʻO ka ʻoiaʻiʻo mōʻaukala o Ganoderma lucidum (4)

ʻO ka paʻi 2015 oPākē Pharmacopoeiakuhikuhi i kēlāʻO Ganoderma lucidumhe akahai, komo i loko o ka puʻuwai, akemāmā, akepaʻa, a me nā awāwa puʻupaʻa, loaʻa ka hopena o ka hoʻonui ʻana i ka qi a me ka hoʻomaha ʻana i ka ʻuhane, ke kāohi ʻana i ka ʻū a me ka hoʻomaha ʻana i ka ʻūhā, a hoʻohana ʻia e mālama i nā hōʻailona e like me ka puʻuwai naʻau disquieted, insomnia, palpitations, ʻo ka ʻuʻu a me ka ʻūhā, ka ʻauhau ʻole a me ka pōkole o ka hanu, ʻaʻohe manaʻo i ka meaʻai a me ka inu.

ʻO Ganoderma lucidumloaʻa nā hoʻohana maikaʻi loa.Ua ʻike paha ʻoe i ka mea kūlohelohe maoliGanodermame he mea la?

E like me ke kaona hānau o ka ʻoiaʻiʻoGanoderma, He waiwai nā mauna ʻo Wuyi i nā ʻano waiwai.Ma ke kumu o nā muliwai ʻekolu ma Wuyi Mountains, ua koi mau ʻo GanoHerb i hoʻokahi Duanwood no hoʻokahi.ʻO Reishi mushroom, ka weuweu hana, a me ka hooulu ana me ka wai puna mauna hou ma kona mahiko Reishi maoli.

ʻO ka ʻoiaʻiʻo mōʻaukala o Ganoderma lucidum (5)

Ua ulu mālie ka pēpē Reishi maanei.I kēia kauwela, e hele mai i ka honua o Reishi a e ʻimi i nā meheu pohihihi o kēia lāʻau kupua.


Ka manawa hoʻouna: Iune-15-2023

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou
<