atveis (1)

Cold Dew er den syttende av de tjuefire soltermene.Kaldduggen er noden når været blir kaldt, og ordet "kaldt" indikerer at været vil gå over fra kjølig til kaldt.

atveier (2)

Når den kalde duggen faller, dannes flere duggdråper og temperaturen blir enda lavere.I visse deler av Kina er det frost.Nord-Kina får et senhøstutseende med hvite skyer, røde blader og tidvis tidlig frost.Sør-Kina omfavner en lignende høstscene med sikader som blir stille og lotuser som dør.

atveier (3)

Den niende måneden i månekalenderen, også kjent som krysantemummåneden, er en god tid for å beundre krysantemum.«På dette tidspunktet er det også krabbespisesesongen når krabbepastaen er rikelig og krabbekjøttet er fyldig.I tillegg til å spise dampede hårete krabber, er folk også vant til å lage fulle krabber med risvin, som har en unik smak.

atveier (4)

Været blir kjøligere under den kalde duggsesongen.Som tradisjonell kinesisk medisin sier: «Fær yang om våren og sommeren;gi næring til yin om høsten og vinteren."Derfor er det på dette tidspunktet nødvendig å spise mer mat som nærer yin og fukter tørrhet, som lotusrot, sesam, valnøtt, lilje og amerikansk ginseng.Du kan også spise mer syrlig frukt og grønnsaker, som granateple, tomat og mørk plomme, som ikke bare kan beskytte lungene, men også forbedre leverfunksjonen.

atveis (5)

atveis (6)

I tillegg,Shennong Materia Medicaregistrerer detGanoderma lucidum"forbedrer synet, gir næring til lever-qi og supplerer lunge-qi".På den gylne høstettermiddagen kan du like gjerne lage en kopp avGanoderma lucidumkrysantemum te for å gi næring og omsorg for kroppen fra kilden.

Du kan også brygge en kopp medGanodermaog ginseng fast drikke for å fylle på vitalitet.

atveis (7)

Anbefalt medisinsk kostholds:

Ganoderma lucidumte medchrysantemum ogGoji bær

atveis (8)

[Ingredienser] 10g økologiskGanoderma lucidumskiver, 3 g grønn te og en passende mengde krysantemum og gojibær

[Veibeskrivelse] SettGanoderma lucidumskiver, grønn te, krysantemum og gojibær i en kopp, tilsett kokende vann og brygg i 2 minutter.

[Instruksjoner for medisinsk kosthold] Denne teen smaker bittert med en søt ettersmak og kan berolige leveren, forbedre synet og lindre tretthet.

Mulberry Congee med svart sesam

atveis (9)

[Ingredienser] 60 g svart sesam, 60 g morbær, 10 g sukker og 30 g ris

[Veibeskrivelse] Vask sort sesam, morbær og ris hver for seg, legg dem i en gryte, tilsett tre boller med vann, kok dem og tilsett sukker etter smak.

[Instruksjoner for medisinsk kosthold] Svart sesam gir næring til nyrene, tilfører essens-blod og fukter tørr tarm.Denne congee har effekten av å nære yin og fukte tarmene.

atveier (10)

Kaldduggen er perioden når luftveissykdommer og sykdommer i fordøyelsessystemet er hyppige.Vi må holde varmen og bevare fuktigheten.Spesielt bør disse 5 delene av kroppen ikke bli forkjølet.

1.Hode

Det er best å bruke en lue når du skal ut om høsten.Hodet er stedet der alle yang-meridianer møtes.Hvis hodet ikke holdes varmt, vil yang qi gå tapt.Hvis hodet og nakken blir forkjølet, er det lett å forårsake enten en forkjølelse med lungesymptomer eller vasokonstriksjon i nakken, som ikke bidrar til blodtilførselen til hjernen.

2. Skulder

Etter den kalde duggen skal ikke skuldrene bli kalde.Hvis skulder og nakke blir kalde i lang tid, vil det indusere cervical spondylose eller lungesykdom.

atveis (11)

3. Mage

For kvinner med mageproblemer eller livmorforkjølelse kan de om vinteren like godt bruke en camisole eller vest for å beskytte midjen og magen mot kulde når de går ut.

4.Skjøter

Som et viktig vektbærende ledd i menneskekroppen er kneleddet mest redd for kulde.Spesielt hos middelaldrende mennesker reduseres evnen til å generere varme.Hvis kneleddene føles kalde, kan de legge til en knepute til seg selv, eller gni hendene for å varme opp leddene.

5 fot

Når det gjelder kinesiske soltermer, er ordtaket her: Ikke utsett huden din i den hvite duggen, og ikke utsett føttene dine i den kalde duggen., som er å minne oss på at etter den kalde duggen, bør vi vær spesielt oppmerksom på å holde føttene våre varme.Bløtlegg føttene med varmt vann før du legger deg hver dag slik at blodet i føttene kan bli glatt og invasjonen av kulde kan forhindres.

atveis (12)

Når den kalde duggen kommer, dufter høstkrysantemum.Husk å spiseGanoderma lucidumå fukte høsttørrhet.

atveis (13)

Kilde:

1) Health Times, "Når den kalde duggen faller, ikke la de 5 delene av kroppen bli kalde på dette tidspunktet!Husk "Eight Ones"", 2021-10-07

2) Life Times, "På soltermen når kroppen er mest redd for "tørrhet", lær deg et sett med "fuktighetsgivende" helseregime under kald dugg, 2017-10-08


Innleggstid: 12. oktober 2022

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss
<