dyjtfg (1)

ʻOiai ka nui o nā hoʻololi o ka honua, ʻo ka mea i hoʻololi ʻole ʻia ʻo ia ka pilikia nui o ka maʻi maʻi maʻi no ke olakino kanaka;ʻoiai ka hoʻokomo pinepine ʻana o nā lāʻau anticancer, ʻo nā lāʻau lapaʻau maʻamau ka lāʻau lapaʻau he mea ʻino pono i nā hihia he nui.

Eia nō naʻe, inā ʻaʻole i pale maikaʻi ʻia nā cell maʻamau, ʻoiai ʻo ka ikaika o ka chemotherapy, e paʻakikī i ka mea maʻi ke hoʻomanawanui.

Pehea e pale ai iā ʻoe iho i ka wā o ka chemotherapy?Lawe i ka hopena o ka chemotherapy e like me ka hiki a hoʻopau i ka ʻona o ka chemotherapy?ʻO ka hui pū meʻO Ganoderma lucidumʻO ka polysaccharides i ka wā o ka chemotherapy he koho kūpono e noʻonoʻo nui.

ʻO ka noiʻi i paʻi ʻia ma ka pukana ʻo Dekemaba 2021 o ka "International Journal of Biological Macromolecules" e Associate Professor Tung-Yi Lin et al.mai ka Institute of Traditional Medicine o National Yang Ming Chiao Tung University ma Taiwan i hōʻoia ma o nā hoʻokolohua cell a me nā holoholonaWSG (Water Soluble Polysaccharide i loaʻa maiʻO Ganoderma lucidum)ʻAʻole hiki ke hoʻomaikaʻi wale i ka hopena inhibitory o ka lāʻau chemotherapy cisplatin ma luna o ka adenocarcinoma māmā akā pale pū kekahi i nā cell immune a me nā cell maʻamau a hoʻonui nui i ke ola o nā holoholona hoʻokolohua. 

Ua hōʻike nā hoʻokolohua cell i ka hui pū ʻana o WSG a me cisplatin i hoʻonui i ka pono o ka cisplatin a hoʻemi i ka toxicity o cisplatin.

Ua hui pū nā mea noiʻi i ka lawelawe ʻana o WSG a me cisplatin e nānā i kā lākou hopena ma nā pūnana adenocarcinoma māmā a me nā cell maʻamau in vitro.

Ua ʻike ʻia inā he kūʻē ia i nā pūnaewele adenocarcinoma māmā o ke kanaka a i ʻole nā ​​​​pūnaewele adenocarcinoma māmā ʻiole, WSG (Water Soluble Polysaccharide i loaʻa maiʻO Ganoderma lucidum) hiki ke "hoʻonui" i ka lethality o cisplatin ma nā maʻi maʻi maʻi (ʻo ia hoʻi, e hoʻoikaika i ka apoptosis o nā maʻi kanesa);ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, inā paha ia e kūʻē i nā pūnaewele maʻamau maʻamau o ka ʻiʻo a i ʻole macrophages ʻiole, hiki i ka WSG ke "hōʻemi" i ka pōʻino o cisplatin i nā cell maʻamau.

ʻAʻohe pōʻino o WSG wale nō i nā pūnaewele maʻi maʻi a me nā pūnaewele maʻamau aʻo cisplatin wale nō ka mea hiki ke hōʻino i nā pūnaeʻa maʻi maʻi a me nā cell maʻamau.Eia naʻe, hiki i ka hui hui ʻana o WSG a me cisplatin ke hōʻemi i ke ola o nā pūnaewele maʻi maʻi a hoʻoikaika i ka nui o nā wahi ola no nā cell maʻamau, e hōʻike ana i ka WSG ka hopena o ka hoʻonui ʻana i ka pono o ka cisplatin a me ka hōʻemi ʻana i ka ʻawaʻawa o cisplatin.

dyjtfg (2)

ʻO ka hiki ke ola o nā pūnana adenocarcinoma māmā, WSG a me cisplatin i hui pū ʻia no 24h

dyjtfg (3)

ʻO ka hiki ke ola o nā cell maʻamau i moʻomeheu me WSG a i ʻole cisplatin no 24h

dyjtfg (4)

ʻO ke ola o nā pūnaewele maʻamau, WSG a me cisplatin i hui pū ʻia no 24h

Hōʻike nā hoʻokolohua holoholona i ka hui pū ʻana o WSG a me cisplatin e hoʻolohi i ka ulu ʻana o ka maʻi maʻi.

Ua hoʻokomo hou ka poʻe noiʻi i ka laina cell adenocarcinoma pūmaʻi ʻiole i loko o ka ʻiʻo subcutaneous o nā ʻiole hoʻokolohua.Ma lalo o ke kūlana i komo pū ka ʻōnaehana pale i ka hakakā ʻana i ka maʻi kanesa, ʻike nā mea noiʻi i ka hopena o ka WSG i komo i ke kino ma ka mālama ʻana i ka cisplatin.Ma hope o 21 mau lā o ka hoʻokolohua, ua ʻike nā mea noiʻi ʻo WSG wale nō a i ʻole cisplatin wale nō ka mea hiki ke hoʻolōʻihi a liʻiliʻi i ka ulu ʻana o ka tumo, a ʻo ka hopena inhibitory tumor o WSG ʻaʻole i emi iho ma mua o ka cisplatin, akā ʻo ka hopena hui o WSG (Water Soluble. ʻO ka polysaccharide i loaʻa maiʻO Ganoderma lucidum) a ʻo cisplatin ka mea maikaʻi loa.

dyjtfg (5)

Ka hopena pale o WSG, cisplatin a i ʻole nā ​​​​mea ʻelua i ka ulu ʻana o ka adenocarcinoma māmā

Hōʻike nā hoʻokolohua holoholona ʻo "WSG + cisplatin" e hōʻemi i ka ulu ʻana o ka maʻi maʻi a hoʻomaikaʻi i ka hiki.

Ua hana pū nā mea noiʻi i kahi hoʻokolohua holoholona ʻē aʻe, e hoʻokomo ana i ka laina kelepona adenocarcinoma māmā mai ka vein huelo o ka ʻiole, a laila mālama ʻia me WSG, cisplatin a i ʻole nā ​​mea ʻelua, a nānā i ka nui o nā maʻi koko a i ʻole nā ​​nodules i ulu i loko o ka māmā a me ke ola. o na iole ma hope o 21 mau la.Ua ʻike lākou ʻo WSG, cisplatin a i ʻole ka hoʻokele hui ʻana o nā mea ʻelua ke hiki ke kāohi i ka hoʻokumu ʻana o nā ʻōpū a i ʻole nā ​​nodules, a hiki ke hoʻolōʻihi i ke ola o nā ʻiole adenocarcinoma māmā, akā ʻo ka hui me ka hana maikaʻi loa i manaʻo ʻole ʻia nā ʻiole adenocarcinoma māmā i mālama ʻia me WSG wale nō.WSG (Water Soluble Polysaccharide i loaʻa maiʻO Ganoderma lucidum) He kuleana koʻikoʻi ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana immune a me ka pale ʻana i nā cell maʻamau.

dyjtfg (6)

Ka pale ʻana i ka ulu ʻana o nā ʻōpū a i ʻole nā ​​nodules i loko o ka māmā e WSG, cisplatin a i ʻole nā ​​​​mea ʻelua a me kā lākou hopena i ke ola.

He maikaʻi like ʻo WSG i ka hewa a me ka pale i ka anti-cancer.

ʻO ka hopena o ka WSG i ka pale ʻana i ka tumo a me ka pale ola i nā hoʻokolohua holoholona ʻaʻole i emi a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka cisplatin wale nō a i hui pū ʻia me ka cisplatin, ʻo ia ka mea nui ma muli o ka WSG (Water Soluble Polysaccharide i loaʻa mai.ʻO Ganoderma lucidum) hiki iā ia ke hoʻopaʻa i nā maʻi maʻi maʻi ke ʻike koke lākou.

Ma ke alo o na ma'i ma'i ma'i 'a'ole i ulu a ho'okumu 'ia i mau ma'i koko, i ka manawa e hiki ai iā mākou ke hana ikaika e ho'omaika'i i ka hana a me ka pale 'ana i nā pūnaewele ma'amau, e ma'alahi ka ho'emi 'ana i ka pō'ino o nā ma'i ma'i.

No laila, ʻaʻole hāʻawi wale nā ​​hopena noiʻi ma luna i kumu kuhikuhi no ka hoʻonui ʻana i ka pono a me ka hōʻemi ʻana i ka ʻona o nā lāʻau lapaʻau chemotherapy akā e hōʻoiaʻiʻo nō hoʻi i ka hoʻohana ʻana o WSG i ka wā o ka chemotherapy ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka liʻiliʻi a i ʻole ke keʻakeʻa, a hoʻomanaʻo mai iā mākou i ke koʻikoʻi. hiki i ka lawe ʻana i nā hana pale i ka mua.

Ma kēia haʻawina wale nō, hāʻawi ʻia ʻo WSG i nā holoholona hoʻokolohua e ka intraperitoneal injection.ʻOi aku ka wikiwiki o ka hoʻopili ʻana o ka peritoneal i loko o ka ʻāpana ʻōpū ma mua o ka lawe ʻana i ka waha, a ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka intraperitoneal ma mua o ka nui i koi ʻia e ka lawelawe waha.No laila, ʻo ka nui o ka nui o ka WSG e pono e lawe waha ʻia no ka loaʻa ʻana o ka hopena like me ka intraperitoneal injection e pono e noʻonoʻo hou ʻia e nā mea noiʻi.

dyjtfg (7)

[Source] Wei-Lun Qiu, et al.WSG, he Glucose-Rich Polysaccharide maiʻO Ganoderma lucidum, Hoʻohuiʻia me Cisplatin Potentiates Inhibition of Lung Cancer In Vitro and In Vivo.Polymers (Basel).2021;13(24):4353 .

HOPE

dyjtfg (8)

★ Ua paʻi ʻia kēia ʻatikala ma lalo o ka mana kūʻokoʻa o ka mea kākau, a no GanoHerb kona kuleana.

★ ʻAʻole hiki ke hana hou ʻia ka hana ma luna aʻe, ʻokiʻoki a hoʻohana ʻia ma nā ʻano ʻē aʻe me ka ʻole o ka ʻae ʻia e GanoHerb.

★ Inā ʻae ʻia ka hana no ka hoʻohana ʻana, pono e hoʻohana ʻia i loko o ke ʻano o ka mana a kuhikuhi i ke kumu: GanoHerb.

★ No ka uhaki ʻana i ka ʻōlelo ma luna, e ʻimi ʻo GanoHerb i nā kuleana pili kānāwai.

★ Ua kākau ʻia ka kikokikona kumu o kēia ʻatikala ma ka ʻōlelo Pākē e Wu Tingyao a unuhi ʻia i ka ʻōlelo Pelekania e Alfred Liu.Inā loaʻa kekahi ʻokoʻa ma waena o ka unuhi (English) a me ka unuhi mua (Pake), e lanakila ka Pākē mua.Inā he nīnau ka poʻe heluhelu, e ʻoluʻolu e kelepona i ka mea kākau kumu, ʻo Ms. Wu Tingyao.


Ka manawa hoʻouna: Dec-23-2022

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou
<